Indrukwekkende glazen pui met dubbele tuindeur

Perfect View Windows

Perfect View Windows is onder andere specialist op het gebied van ultra slanke raamkozijnen en ramen. Met de producten die zij leveren en plaatsen voorzien ze in de hoogste standaarden met betrekking tot een minimalistisch design en de waardes van nu. Ook voor de realisatie van deze glazen pui was hun expertise vereist. Naar ontwerp van BNLA Architecten werd namelijk gekozen voor een grote stalen achterpui met een afmeting van zes en een halve meter bij drie meter, en een dubbele tuindeur. Hierdoor baadt de woning in het daglicht en kan optimaal van het uitzicht genoten worden.  

Tuindeur, kozijnen, Perfect View Windows

Dubbele tuindeur 

De ongelijke glasverdeling laat de profielen verspringen en het voorziet deze MHB-pui van een speels uiterlijk. De breedte van de pui en de connectie met de buitenruimte moesten optimaal benut worden daarom is er een dubbele tuindeur in geplaatst. Deze deuren zijn op mooie wijze onderdeel geworden van het eindresultaat, in gesloten toestand zijn ze nauwelijks te onderscheiden van de vaste elementen.  

Tuindeur, kozijnen, Perfect View Windows

Stalen buitenkozijnen

De stalen buitenkozijnen, die de dubbele tuindeur omlijsten, zijn duurzaam en kunnen ontzettend lang meegaan zonder al te veel onderhoud. Dit komt doordat ze van een hoogwaardige kwaliteit zijn. De kozijnen zijn namelijk bestand tegen corrosie en kunnen goed presteren binnen verschillende omstandigheden. Ook zijn ze eenvoudig te reinigen en onderhouden, wat ervoor zorgt dat niet alleen het exterieur van de woning langdurig mooi blijft, maar het interieur en de tuin blijven zo ook lang netjes.  

Tuindeur, kozijnen, Perfect View Windows

Eer aan historie 

Een ander voordeel van deze prachtige buitenkozijnen is dat ze het historische karakter van de woning op ongekende wijze wisten te behouden en herstellen. Dit komt door het slanke en minimalistische ontwerp, die erg goed past bij de bouwstijlen van vroeger. Ze leiden niet te veel af van het oorspronkelijke aanzicht, maar maken het geheel wel hedendaags en elegant.  

Editor: Media team

Datum: 08-06-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Wim Hanenberg