Indrukwekkende houten garagedeur

Different Doors

In het Brabantse Deurne kreeg een waanzinnige woning een authentiek karakter door een prachtige garagedeur van Different Doors. Deze dubbele houten sectionaaldeuren vormen een groot deel van de gevel en eisen daarom direct alle aandacht op. Het hout dat werd gebruikt voor de garagedeur en de gevelkleding heeft een duidelijk zichtbare vlamtekening waardoor het geheel een natuurlijke uitstraling krijgt. Het contrasteert op bijzondere wijze met het verder moderne exterieur. Dit levert een prachtig totaalbeeld op, waar de bewoners iedere dag weer opnieuw van mogen genieten.  

Houten garagedeur en gevel 

De houten garagedeur van Different Doors en een deel van de gevel zijn dus vervaardigd uit hout. Hierdoor wordt de deur volledig onzichtbaar en gaat hij volledig op in de gevel wanneer hij gesloten is. De houten latten sluiten perfect op elkaar aan, waardoor een strak geheel kon ontstaan. Er werd gekozen voor houten latten in een wat fellere houttint en met verschillende kleurnuances, om zo het natuurlijke aspect nog wat meer te benadrukken.  

Afromosia hout 

Voor dit project werd gebruik gemaakt van Afromosia hout. Dit hout valt binnen een hoge duurzaamheidsklasse en is daardoor goed bestand tegen verschillende weersomstandigheden. Het hout kent gegarandeerd een lange levensduur. Dit betekent dat Afrosiahout uitermate geschikt is om te gebruiken voor een garagedeur en gevelbekleding. Daarnaast kenmerkt het hout zich ook door, zoals al eerder werd benoemd, een duidelijke vlamstructuur. Dit komt dan ook duidelijk naar voren bij dit project.  

Meer over Different Doors 

Vind je deze prachtige deur interessant of was je al opzoek naar een soortgelijke deur, maar met bijvoorbeeld een andere houtsoort, kleur of afwerking? Ook dan kun je terecht bij Different Doors. De houten garagedeuren die zij produceren worden altijd volledig op maat en naar wens gemaakt. De ontwerpers gaan voor je aan de slag en ontwerpen een design dat volledig aansluit bij jou eisen en de stijl van de woning. Hierbij is alles mogelijk!  

Editor: Media team

Datum: 23-10-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Different Doors