Indrukwekkende houten garagedeuren

Different Doors

Al jarenlang is Different Doors specialist op het gebied van houten garage- en voordeuren. De ervaring liet hun ontdekken dat de mogelijkheden werkelijk onbegrensd zijn en dat is dan ook duidelijk af te lezen uit de projecten waar zij onderdeel van uit mochten maken. In dit geval werd ook weer maatwerk geleverd en Different Doors plaatste twee prachtige sectionaaldeuren met een bijpassende voordeur. De houten garagedeuren zijn volledig geïntegreerd in de gevel en vallen daardoor in gesloten stand niet op. Daarnaast steekt de robuuste uitstraling van het hout op mooie wijze af met de verder witte en moderne woning.  

De kenmerken van Afromosia hout 

Om deze houten garagedeuren te realiseren werd gebruik gemaakt van Afromosia hout. Kenmerken van deze houtsoort zijn de verschillende natuurlijke kleurnuances, die het geheel wat meer dimensie geven, en de authentieke vlamtekening. Deze twee elementen zorgen ervoor dat keer op keer een uniek eindresultaat ontstaat en dat maakt het een populaire houtsoort voor garagedeuren en gevelbekleding. Different Doors werkt dan ook vaak met deze houtsoort en gebruikt het om hun deuren mee te bekleden. Een ander voordeel is de lage duurzaamheidsklasse, wat betekent dat het hout jarenlang mooi blijft. De bewoners zullen er dus nog ontzettend lang van kunnen blijven genieten.  

Onzichtbare verwerking 

Zoals al werd benoemd zijn de houten garagedeuren op subtiele en vrijwel onzichtbare manier verwerkt in de gevel. Het is dan ook een van de specialiteiten van Different Doors. Om dit effect te creëren lopen de houten latten tegen de garagedeuren perfect over in de latten van de gevelbekleding. Hierdoor doet niets vermoeden dat er een sectionaaldeur in de gevel schuilgaat. Het biedt een indrukwekkend verrassingseffect.  

Eindeloze mogelijkheden 

Ben je opzoek naar een soortgelijke deur? Dan kun je uiteraard bij Different Doors terecht. Zij kijken graag met je mee naar de mogelijkheden en jouw wensen. Ze leveren altijd maatwerk en dat betekent dat vrijwel alles mogelijk is. 

Editor: Media team

Datum: 19-06-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Different Doors