Indrukwekkende loft met luxueus Scandinavisch interieur

By Thimble

Appartementen in een woonblok of wolkenkrabber zijn er talrijke. Des te bijzonder is het wanneer een appartement zich onder de spanten van een industrieel ogend pand bevindt. Voor een loft in de haven van een pittoresk vissersstadje ontwierp Lieke Vingerhoed van interieurstudio By Thimble een riante gelijkvloerse woning met een luxueus Scandinavisch interieur. Samen met haar team, bestaande uit designers en een tuinarchitect, wekte ze de woondromen van de opdrachtgever tot leven.


Leefruimtes

Loft, Scandinavisch interieur, By Thimble

Alle leveranciers van de leefruimtes

Potten

Bijzonder Bloemen

Lichtplan

Lichtstudio Lx

Bouwbedrijf

Zwaan en van den Bor

E-Installatie, Beveiliging & Domotica

Van den Hoogen engineering

Interieurontwerp

By Thimble

Kokendwaterkraan

Quooker

Natuurstenen keukenblad

Lion Stone Natuursteen en Composiet

Een unieke plek

Een plek als deze kom je maar zelden tegen. “We troffen de bovenste verdieping van het pand aan als één grote lege ruimte,” vertelt Lieke enthousiast. “Alleen houten spanten en een vier meter hoog plafond direct onder een zinken dak. Geen muren, niks. De loft is behoorlijk lang. Vanuit de gang, die helemaal doorloopt tot aan de open living en keuken, sta je door middel van één zichtlijn in contact met het gigantische dakterras.”


Slaapkamer

Loft, Scandinavisch interieur, By Thimble

Alle leveranciers van de slaapkamer

Gietvloer

M2 vloeren

Kranen

Hotbath

Karakteristiek maatwerkinterieur

De bewoners wensten zich een maatwerkinterieur dat zich onderscheidt door pure materialen en subtiele, aardse kleuren. De houten spanten zijn in het zicht gelaten en geven de loft volop karakter. Om de hoogte van de loft te benadrukken zijn de ombouw van de lift, de kozijnloze deuren en de vakken in de kastenwand achter het bed met plafondhoge verticale latten bekleed. Bijzonder is ook de glazen afbakening van de thuiswerkplek: doordat deze bij de living is betrokken, is de verbondenheid in de woning ook hier voelbaar. De gietvloer geeft het geheel een zachte, serene uitstraling, terwijl de houtlookvloer op het plateau in de living extra warmte toevoegt. De comfortabele sofa is de ideale plek om onder het genot van een wijntje en een knisperend haardvuur gezellig een filmpje te kijken. In de keuken steelt een marmeren werkblad de show. Het recht-hoekige eiland beschikt bovendien over een uniek ontwerp: de ronde houten eettafel is met het eiland verbonden. Het samenvoegen van strakke lijnen met ronde vormen geeft het interieur een speelse touch. Door de juiste materialen, vormen en kleuren met elkaar te combineren en af te stemmen op de prachtige omgeving heeft By Thimble een levendig ontwerp gecreëerd, waarin alles klopt.


Dakterras

Loft, Scandinavisch interieur, By Thimble

Alle leveranciers van het dakterras

Realisatie dakterras

Exclusieve Dakterrassen

Glassystemen

Frens Montage

Wow-effect

Net als Lieke en haar team zijn ook de bewoners verwonderd door de grootsheid van de loft. “Precies dat wow-effect wilde ik vasthouden,” vertelt Lieke. “Het eindresultaat is één-op-één geworden wat de bewoners voor ogen hadden. We zijn er trots op dat ze ons carte blanche gaven om hun droominterieur van begin tot einde vorm te geven.”

Editor: Media team

Datum: 06-01-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Evelien de Raaff

Fotografie: Jurrit van der Waal