Moderne architectuur, Jules Zwijsen Architecten, the art of living

Indrukwekkende moderne architectuur | Jules Zwijsen Architecten

Op een fantastische plek in de duinen ligt een zeer spectaculaire villa verscholen. Toen de bewoners, een gezin met jonge kinderen, de kavel ontdekten, troffen zij er een woning uit de jaren ’70 aan. Onder de bezielende leiding van architect Jules Zwijsen werd dit bouwwerk getransformeerd naar een riante, moderne architectuur met verbluffende architectuur, vanwaar de waanzinnige omgeving optimaal kan worden ervaren.

Moderne architectuur, Jules Zwijsen Architecten, the art of living

Trappen: Timmerbedrijf Bluemink, Gietvloer: Motion Gietvloeren.

Verlichting: Maretti Lighting.

Moderne architectuur, Jules Zwijsen Architecten, the art of living

Domotica en schakelmateriaal: Gira. Stucwerk interieur: Bds Stukadoors. Kokendwaterkraan: Quooker Nederland B.V. Keukenapparatuur: Gaggenau. Keuken: bulthaup

Duinvilla met zee aan ruimte

In de villa van moderne architectuur is de rust van de omgeving vertaald in een open plattegrond, een licht kleurenpalet en het gebruik van natuurlijke materialen. Bij binnenkomst word je verwelkomd in een ruime hal, waar een glazen vide voor een mooie connectie met de eerste etage zorgt. De zwevende, houten trap is een object op zich en harmoniseert prachtig met de grote hanglamp. Op de begane grond, die in het ontwerp van Jules getransformeerd werd naar een volwaardige verdieping, zijn alle werkruimtes gecreëerd, waaronder een kantoor aan huis en een kapsalon. Daarnaast bevinden zich hier een gym en een wellness.

E-installatie: Voltech elektra. Behang: Elitis via Loggere Willpower.

Moderne architectuur, Jules Zwijsen Architecten, the art of living

Wellness: Effegibi via Jes Agency. Gymapparatuur: Technogym.

Kranen: B Dutch. Microtopping: Gebroeders Van Houts Stucwerken. Bad: B Dutch.

Verbinding

De leefvertrekken, waaronder een riante keuken, living en tv-kamer, alsmede enkele slaapruimtes, zijn gesitueerd op de eerste etage. Vanuit hier kan de prachtige omgeving via enorme raampartijen ultiem beleefd worden. Ook is er toegang tot de iets hoger gelegen achtertuin via een schuifdeur, waarbij een betegeld terras de natuurlijke overgang tussen de woning en tuin vormt. Een strakke gietvloer zorgt voor verbinding tussen de ruimtes, evenals de schitterende patio. Door de positie hiervan in het hart van de woning voegt dit element een heel bijzondere lichtbeleving toe. Daarnaast worden de functies koken/eten en ontspannen op subtiele wijze opgebroken.

Tuinmeubelen: Puurteak.nl.

Moderne architectuur, Jules Zwijsen Architecten, the art of living

Metaalbewerking: Korver BV. Stucwerk exterieur: Gebroeders Van Houts Stucwerken.

Focus op het uitzicht

De master bedroom, gelegen op de eerste etage, is een heerlijke ruimte vanwaar de bewoners worden getrakteerd op waarschijnlijk één van de mooiste zichten op de omgeving. De ruimte is, net zoals de andere vertrekken, stijlvol aangekleed, waarbij rust centraal staat. Datzelfde geldt voor de lange inloopkast en de strakke badkamer. Ze hebben de inrichting bewust sober gehouden, zodat de focus op het uitzicht ligt. Die is zo bijzonder, dat de aankleding weinig extra’s nodig heeft. Om de beleving compleet te maken, is er in en om de woning van moderne architectuur een vernuftig verlichtingsplan geïntegreerd van Maretti.

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Dana Otten geschreven voor magazine nr. 4
Fotografie: Jurrit van der Waal

____
Wil je meer projecten zien van Jules Zwijsen?


Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media