Indrukwekkende stadswoning met veel daglicht en luxe keuken

LEN INTERIOR DESIGN

In 2020 koopt Lenne van Sambeeck met haar partner een benedenwoning in een populaire Amsterdamse buurt. Ze maken van het pand uit 1903 een modern paleisje. Lenne raakt zo geïnspireerd door dit project dat ze besluit tot een carrièreswitch: intussen realiseert ze met Len Interior Design interieurs voor particuliere en zakelijke klanten door heel Nederland. The Art of Living brengt een bezoek aan de smaakvol ingerichte woning met een luxe keuken, veel warm-grijze tinten en hout: een locatie waar ook klanten van Lenne inspiratie opdoen.


Raambekleding

Luxe keuken, verbouwing, The Art Of Living

Alle leveranciers van de raambekleding

Raambekleding

Veneta.com

Grootse verbouwing

Lenne en haar partner hebben in een paar maanden tijd de hele binnenkant van de benedenverdieping en de tuin gestript. De vorige bewoners hadden de woning al hun hele leven. Lenne vertelt: “De nieuwe eigenaren gaven ons toestemming voor een flinke uitbouw aan de achterzijde en hebben daar nu onze woonkamer van gemaakt.” De hele benedenwoning is opnieuw ingedeeld en naar inzicht van Lenne en de smaak van haar en haar partner ingericht. “Ik houd van natuurlijke materialen en hout in huis, van weinig tierlantijntjes en strak. En ik pas graag een principes van de Japanse opruimgoeroe Marie Kondo toe: alleen houden en kopen waar je écht blij van wordt.”


Keuken

Luxe keuken, verbouwing, The Art Of Living

Bekijk alle leveranciers van de keuken

Interieurarchitect

LEN Interior Design

Kunst

Atelier de Rijk

Keuken

Intex Interieurbouw
Luxe keuken, verbouwing, The Art Of Living
Luxe keuken, verbouwing, The Art Of Living

Sfeervolle entree en luxe keuken

Alle deuren in de woning zijn nieuw: dat geldt zelfs voor de voordeur die toegang geeft tot een hoge, smalle, doch sfeervolle gang met aan het einde een toilet. Voordat je hier bent, is er een verhoging waar de gerookte, massief eikenhouten visgraatvloer uit België begint, die doorloopt tot aan de achterpui van de woning en ook in de keuken en woonkamer ligt. De uitnodigende, luxe keuken is de centrale plek in de woning en is uitgevoerd met greeploze donkerbruine kasten en een ‘silver-river’ marmeren blad. Behalve een kastenwand met inbouwapparatuur, meerdere dieptes aan kastjes en een spoelgedeelte, is er een kookeiland met wijnklimaatkast. Boven het kookeiland hangt een opvallend rank en zwart armatuur dat de keuken van een sfeervol licht voorziet.


Badkamer

Luxe keuken, verbouwing, The Art Of Living

Eenheid door materialen

“De badkamer was heel klein: de douchekop hing bijna boven het toilet. We hebben het grondig aangepakt en een apart toilet gemaakt. Voor badkamer en toilet hebben we hetzelfde materiaal gebruikt en iedere centimeter zo goed mogelijk benut”, vertelt Lenne. Materialen komen in verschillende varianten door de hele woning terug. De badkamer heeft bijvoorbeeld een lichtgrijs wastafelblad, dat ook voor een wand in de douche is gebruikt. Op de vloer ligt een keramische variant van het ‘silver river’ marmeren keukenblad. Het grijze hexagon mozaïek in de douche is ook terug te vinden in de nis in het toilet.


Buitenruimte

Luxe keuken, verbouwing, The Art Of Living

Alle leveranciers van de buitenruimte

Aannemer

Bouwbedrijf Portier

Stalen kozijnen

Perfect view

Aandacht voor licht

De woonkamer begint waar oorspronkelijk de woning eindigde en een lichtstraat vormt de overgang tussen dit lagergelegen gedeelte en de keuken. De bewoners houden zichtbaar van kunst: moderne, lichte kunstwerken geven de ruimtes extra cachet. Ook aan de verlichting is veel aandacht besteed; variërend van zwarte inbouw-spots, een zwarte staande lamp tot een grote zwarte ranke hanglamp aan het plafond. De natuurlijke lichtinval is prachtig dankzij de kamerbrede en -hoge stalen pui met openslaande deuren naar de tuin. Ondanks de riante uitbouw van zo’n twintig vierkante meter hebben de bewoners, zeker voor stadse begrippen, nog een vrij ruime tuin. Hierin staat een comfortabele loungebank op een, geheel in stijl met het interieur, lichtgrijs terras.

Editor: Media team

Datum: 20-06-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Sanne Bender

Fotografie: Jaro van Meerten