Licht interieur | Label 31, the art of living

Indrukwekkende villa met licht interieur | Label31

In een prachtige bosrijke omgeving in Epse ligt een imposante villa in het groen. Deze nieuwbouwvilla heeft in zekere zin twee gezichten. Aan de voorzijde is zij ingetogen chique doordat het rietgedekte dak laag doorloopt. Dit in tegenstelling tot de achterkant waar de villa zich in alle glorie en grootsheid durft te laten zien. Deze villa is ingericht door ontwerpbureau Label 31, onder leiding van Marieke Leinenga. We zien direct de prachtige raampartijen, de consequente kleurcombinaties en symmetrische vormgeving in het exterieur. Zorgvuldig is de symmetrie van buiten ook binnen middels een licht interieur vastgehouden, maar op een wijze die nooit zal vervelen.

Openhaard: Van Manen Haarden & Kachels. Raambekleding: Decokay. Bureau: De Toren Interieurs. Staande lamp: Layer by Adje. Maatwerk interieur: Hanze Interieur.


“Maak iets moois en warms waarin we echt thuis kunnen komen was de opdracht”


Eetkamertafel: De Toren Interieurs. Stalen binnendeuren: SteelLife. Staande lamp: Layer by Adje. Vloeren: Martijn de Wit Vloeren. Stalen binnendeuren: SteelLife.

Vloeren: Martijn de Wit Vloeren. Ontwerp interieur: Label Thirty One. Keukenblad: Montapanel Werkbladen. Realisatie keuken: Ihre kuche und Mehr

Ruimte en rust

De begane grond bestaat uit een woon- en studeerkamer, eet-, bijkeuken en berging. De deur bij de entree biedt toegang tot de hoge vide met een prachtige kristallen Cubie hanglamp. De taatsdeur richting keuken loopt in dezelfde as als de stalen tuindeuren richting terras, tuin en zwembad. Opvallend zijn de plafonds en deuren in de gehele woning die 20 centimeter hoger zijn dan gemiddeld, wat een grote bijdrage levert aan een licht interieur. De eetkamer met een prachtig uitzicht op de tuin grenst links aan de grote open keuken en rechts aan de woonkamer die toegang biedt aan de studeerkamer.

Staande vaas: De Toren Interieurs. Maatwerk interieur: Hanze Interieur.

Wellness: Starline Oost. Technische installatie: Essink Technisch Installatiebedrijf.

Hanglamp master bedroom: Brink Licht. Maatwerk interieur: Hanze Interieur.

Leverancier badkamer: De Eerste Kamer. Raambekleding: Decokay. Tegels badkamer: DEK Ceramics (De Eerste Kamer eigen collectie).

Een geheel

De opdrachtgevers en Marieke Leinenga vonden het belangrijk dat ook in de keuken naar diverse details werd gekeken en het lijnenspel consequent werd doorgevoerd. “Het aanrecht-/barblad is gemaakt van composiet. Om het natuurlijke effect van marmer zo goed mogelijk te evenaren hebben we een passend ontwerp gemaakt, zodat de nerven in het marmer geheel doorlopen,” legt Marieke enthousiast uit. Voor de achterkast is voor zwart marmer gekozen, dit om de achterwand een geheel te laten zijn. Hiermee is een perfecte balans gevonden met contrasten, helderheid en sfeer.

Licht interieur | Label 31, the art of living

Zwembad & wellness: Starline Oost. Leverancier visgraat wandtegels zwembad: The Mosaic Factory.

Louvrepanelen vzv 180 graden draaibare louvres: Livium bv. Ramen en kozijnen: Dijkema Ramen en Deuren BV.

Tuinontwerp + aanleg: Hoveniersbedrijf Sjef Hagen. Hoofdaannemer: Aannemersbedrijf Rob Spikker BV. Louvrepanelen vzv 180 graden draaibare louvres: Livium BV.

Consequent doorvoeren van details

Op de eerst etage is de grote slaapkamer met badkamer en suite gesitueerd. De overige ingerichte kamers hebben een eigen douche met toilet. De bovenverdieping kenmerkt zich door efficiency, veel op maat gemaakte kastruimte met indirect verlichte planken. Ook hier enkele opvallende items zoals de ronde muur in de grote slaapkamer. Om deze ronde vorm te accentueren is hij behangen met goud behang van Elitits Isis. Het is deze zelfde ronde vorm die weer terugkomen in de moderne kroonluchter boven het bed.

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Michael Klinkhamer, geschreven voor magazine nr.2 2021
Fotografie: Jaro van Meerten

____
Wil je meer zien van Label 31?