• Van Bruchem Staircases
  • Skoon 80 – F
  • 155 HV Oostzaan

 

Indrukwekkende wenteltrappen | Van Bruchem Staircases

Wanneer een woning van A tot en met Z opnieuw ontworpen moet worden, betekent dat soms ook dat er een nieuwe trap geplaatst moet worden. Trappen zijn er in allerlei soorten en maten, maar de klassieke wenteltrap is absoluut de nummer 1 in de designwereld. Van Bruchem Staircases maakt al 130 jaar trappen en mag zichzelf met recht expert op dit gebied noemen. Een recent opgeleverd project van hen zijn twee moderne wenteltrappen in één van het grootste en meest bijzondere Rijksmonument van ons land, het oude Provinciaal Ziekenhuis Meerenberg. Dit voormalige ziekenhuis in Bloemendaal, aan de rand van de duinen, is getransformeerd naar 29 stadsvilla’s, 5 appartementen en een kapel.  

Wenteltrappen met moderne rondingen

In één van de prachtige woningen binnen dit pand heeft Van Bruchem Staircases twee exclusieve wenteltrappen ontworpen en geïnstalleerd. Beide trappen zijn meer dan vier meer hoog en ze sluiten prachtig op elkaar aan. De trapbomen zijn van hardhout gemaakt, waardoor ze minstens een mensenleven meegaan. De rondingen lopen mooi door in het videhekwerk. Na het plaatsen van de trap is op een traditionele manier de onderkant van de trap afgewerkt.De treden zijn afgewerktmet blackcharcoal. Dit geeft een gaaf contrast ten opzichte van de wanden. 

Verbinding leggen

Dit mooie bedrijf gelooft in het leggen van zowel een letterlijke als figuurlijke verbinding tussen woonlagen. Met hun exclusieve trappen worden boven en beneden één geheel. Dankzij meer dan 130 jaar lang ervaring in het ontwerpen en plaatsen van trappen is dit dé specialist op het gebied van trappen.

Limitless In Design

De trappen stralen vakmanschap en kwaliteit uit. Dit komt doordat alle trappen beschikken over de revolutionaire bouwmethode LID. Dit staat voor Limitless In Design, waardoor elk ontwerp mogelijk is. In samenwerking met vooraanstaande architecten en particulieren worden de meest superieure ontwerpen gerealiseerd. De projecten zijn uiteenlopend van kantoorpanden, restaurants, hotels tot particulieren opdrachten.  

 

Tekst: Marlou Overkamp
Fotografie: Van Bruchem Staircases

___

 

___

Alle projecten van Van Bruchem Staircases bekijken?