Industrieel interieur | Buytels, the art of living

 • Tuinaanleg
  Buijtels Buitengewone Tuinen
  Bladel | www.buijtels.com
 • Badkamerkranen
  Grohe
  Zoetemeer | www.grohe.nl
 • Buitenhaard
  Boley Exclusieve Openhaarden
  Veghel | www.boley.nl
 • Flagstones keuken en slaapkamer en kinderkopjes
  De Nis
  De Weere | www.de-nis.com

Industrieel interieur binnen unieke blikvanger | Bouwbedrijf Buytels

Op de plek waar tot voor kort een deel van de bekende Eindhovense Philipsfabrieken stond, werd enkele jaren geleden een nieuw woonterrein ontwikkeld: Strijp-R. In deze dynamische omgeving, waar een industriële sfeer en levendige natuur hand in hand gaan, realiseerde Bouwbedrijf Buytels in samenwerking met architectenbureau Studioninedots deze unieke villa. Het schitterende gebouw herbergt een wereld vol verrassende en onconventionele elementen, materialen en vormkeuzes, die de geschiedenis van de plek op bijzondere wijze eer aandoen. Open en dichte volumes wisselen elkaar zodanig af binnen een sterk industrieel interieur.

Gordijnen: PGA Groep. Aluminium kozijnen: Eijkemans Aluminiumbouw. Flagstones in keuken: De Nis. Meubilair, gordijnen en decoratieve verlichting: PGA Groep.

Industrieel interieur | Buytels, the art of living

Maatwerk tv kast: Coenen Concept.

 

Tiny houseconcept groeit uit tot uniek paviljoen

De eerste aanblik belooft ons dat deze villa allesbehalve standaard is. De woning imponeert vanaf het moment dat je de waanzinnige architectuur in je opneemt. Met haar minimalistische vormentaal en sobere, industriële materialen brengt de villa als het ware een eerbetoon aan de bijzondere geschiedenis van de plek waarop de woning gelegen is. Op basis van het idee voor een tiny house heeft Studioninedots uit Amsterdam een fantastisch ontwerp gemaakt van een architectuur met open en gesloten volumes, die samen opgaan in paviljoenachtig geheel.” Binnen tref je een aantrekkelijk industrieel interieur.

Industrieel interieur | Buytels, the art of living

Kinderkopjes: De Nis. Meubels, gordijnen en decoratieve verlichting: PGA Groep.

Industrieel interieur | Buytels, the art of living

Badkamerkranen: Grohe.

 

Bijzondere architectuur

In de architectuur is voor elke functie een eigen volume gecreëerd, die met elkaar worden verbonden door twee zwevende betonnen platen. Hierdoor lijkt het alsof de woning zich over de tuin ontvouwt en zijn de grenzen tussen binnen en buiten tot een minimum beperkt. In het ontwerp is ook een rechthoekige toren opgenomen met twee verdiepingen die het domein van de kinderen vormt. Het samenspel van horizontale en verticale volumes gaat op in een indrukwekkend totaalbeeld.

Industrieel interieur | Buytels, the art of living

Maatwerk slaapkamerwand: Coenen Concept.

Tuinaanleg: Buijtels Buitengewone TuinenLichtontwerp binnen en buiten: Licht AanGeen gordijnen en toch privacy? Door uitgekiende plaatsing van oriëntatie- en accentverlichting en het aanlichten van de tuin wordt de focus van passanten naar andere punten geleidt. Intussen genieten de bewoners in de ‘schaduw’ onopvallend van hun ‘buitenverblijf’ en zijn omgeving. Architect: Studioninedots. Bouwbedrijf: Bouwbedrijf Buytels

 

Unieke blikvanger

De aluminium bekleding van de toren is uniek. Het patroon refereert aan de glitches (de onverwachte output als gevolg van een kortdurende elektronische of softwarematige storing, red.) van oude tv-beeldbuizen die in de Philipsfabrieken werden gemaakt. Wanneer het materiaal het zonlicht vangt, ontvouwt er een schitterend patroon en lijkt de omliggende natuur erin te reflecteren. ’s Nachts levert het eveneens een bijzonder beeld op: de toren lijkt dan op een schijnende lantaarn. Een blikvanger pur sang dus!

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Dana Otten, geschreven voor magazine nr.3 2021
Fotografie: Jurrit van der Waal

____
Wil je meer zien van Bouwbedrijf Buytels?