Industerieel interieur, Francine Broos, the art of living

Industrieel interieur | Francine Broos

Een doodlopend landweggetje in Noord-Brabant vormt het decor voor deze stoere, karakteristieke villa met een industrieel interieur. De villa is omringd door bomen en geeft een prachtig doorzicht naar de polder. Het ontwerp is een verfijnd samenspel geworden van architect Jaap Bekkers en interieurarchitecte Francine Broos. Het omvangrijke project resulteerde in een woning met een Scandinavische ‘touch’, die krachtig is in haar soberheid. Het is een lichte woning die rust en sereniteit uitstraalt en zeer geschikt is voor de bewoners: een gezin met drie kinderen.

Industerieel interieur, Francine Broos, the art of living

Openhaarden: Heerkens Openhaarden. Interieurarchitect: Francine Broos Interieurarchitecten. Meubilair en stofferingen: Novalis.O.


“De bewoners wilden een stoere sfeer in de villa verwerkt hebben en vrijheid in gebruik ervaren. Dat is gelukt””


Frameless deuren: Xinnix Door Systems B.V. Kokenwaterkraan: Quooker Nederland B.V.

Industerieel interieur, Francine Broos, the art of living

Zuiver ontwerp

De bewoners wilden een stoere sfeer in de villa verwerkt hebben en vrijheid in gebruik ervaren. Op de begane grond zijn binnen en buiten op elkaar afgestemd. Deze laag is voorzien van vier schuifpuien. De transparante gevel richting de achtertuin zorgt voor veel lichtinval, mooie doorzichten en een onderstreping van de ruimtelijkheid van de villa. Het palet van metselwerk, beton, donker staal en eikenhout geeft een eenduidige sfeer en accentueert de zuiverheid en terughoudendheid in materiaal, kleur en vorm van het ontwerp.

Industerieel interieur, Francine Broos, the art of living

Badkamerkranen: VOLA Nederland.

 

Contrast

Er is rekening gehouden met de privacy binnen het industriële interieur: richting de voortuin is de woning gesloten en voorzien van gevelopeningen op specifieke plekken; richting de achtertuin is de woning opengewerkt met veel glas. Hierdoor ontstaat een mooie relatie met de achtertuin, die door de tuinarchitect prachtig is vormgegeven. De repetitie van fijn gelinieerde stalen spanten geeft het interieur een stoere uitstraling en vormt een mooi contrast met de warme eikenhouten strokenbekleding van het plafond. De betonvloer is subtiel, waardoor er geen ruis is in de ruimtes.

Francine Broos, the art of living

Wellness en binnenzwembad: Waterstijl. Natuursteen: Revy Stone.

Hoofdaannemer: Bouwbedrijf Heesters. Buitenkozijnen: Stalen ramen H. Baars B.V.

Architect: Grosfeld Bekkers van der Velde Architecten. Verlichting: L.A. Licht+.

Francine Broos, the art of living

Souterrain

De meest waanzinnige ruimte van dit huis is de riante kelder met zwembad, slaapkamers en fitnessruimte. Er zijn hier veel vensters geplaatst, waardoor het een aangename, lichte laag is geworden waar de privacy wordt gewaarborgd. De lange gang heeft een betonwand met een lange zichtlijn als accent. Het geheel vloeit daardoor perfect in elkaar over.

 

Tekst: Birgitta van der Linden. BLUSHtxt
Fotografie: Verne Fotografie Gent, Michel Kievits
____

Wil je meer projecten zien van Francine Broos Interieurarchitecten?