Industrieel interieur, StalenDeurenHuys, Betonlook gietvloer, Gietvloer, Stalen deuren, Stalen deur, Bakstenen muur, AGA fornuis, Modern interieur, Karakteristieke woning, Keuken, Woonkamer, Maatwerk

Villa met industrieel interieur | StalenDeurenHuys

Een stoer interieur met een warme uitstraling

In Brabant veranderde een familie hun jaren-zeventig-villa in een comfortabele, eigentijdse industriële villa. Het StalenDeurenHuys plaatste er twee stalen puien die het geheel helemaal afmaken en zorgen voor een industrieel interieur.

De familie was op zoek naar een huis en vond dit exemplaar niet mooi, maar de locatie was perfect. “Toen we gingen kijken, bleek dat er een serre was aangebouwd. We wisten meteen dat we die wilden afbreken en vervangen door nieuwbouw. Het oorspronkelijk huis zou de basis vormen van waaruit we verder zouden bouwen.”

Industrieel interieur, StalenDeurenHuys, Betonlook gietvloer, Gietvloer, Stalen deuren, Stalen deur, Bakstenen muur, AGA fornuis, Modern interieur, Karakteristieke woning, Keuken, Woonkamer, Maatwerk

Perceel optimaal benut

Ze wisten heel goed welke stijl ze wilden: klassiek en industrieel, warm en tijdloos, stoer, maar niet kil. Elementen als zwarte keukenkastjes, zachte tinten op de muren, balken in de vide, veel hout, een zachtgrijze gietvloer en sfeervolle verlichting zorgen voor gezelligheid. De villa is uitgebouwd aan twee zijkanten waardoor het perceel optimaal wordt benut.

Industrieel interieur, StalenDeurenHuys, Betonlook gietvloer, Gietvloer, Stalen deuren, Stalen deur, Bakstenen muur, AGA fornuis, Modern interieur, Karakteristieke woning, Keuken, Woonkamer, Maatwerk

Willuks interieurprojecten maakte het maatwerkinterieur en de keuken. De aluminium schuifpui van Metaglas past perfect bij de stalen deuren van het StalenDeurenHuys.

Voor het raam hangt SUNWAY® raamdecoratie. Het lichtplan en de e-installatie werden verzorgd door Maarten Versantvoort Elektrotechniek.

Industrieel interieur

Aan de rechterzijde van het oorspronkelijke huis is een ruime woonkeuken gebouwd. Eén van de meest opvallende elementen in deze keuken is de ruwe bakstenen muur. Het is kalksteen uit de Belgische Kempen, afkomstig van landhuizen of kastelen. Het wit dat je ziet, is kalk dat naar buiten komt. De linker aanbouw herbergt een bijkeuken, een garage en een grote speelkamer. Het centrale deel van de aanbouw bestaat uit een hoge vide met ramen en brede houten balken afkomstig uit Oostenrijk. In dit industrieel interieur zorgt dit voor ruimte en licht. De grote doorkijkgashaard vormt de overgang tussen kamer en woonkeuken.

Industrieel interieur, StalenDeurenHuys, Betonlook gietvloer, Gietvloer, Stalen deuren, Stalen deur, Bakstenen muur, AGA fornuis, Modern interieur, Karakteristieke woning, Keuken, Woonkamer, Maatwerk

De Ortal gashaard werd geïnstalleerd door Vromans Haarden & Kachels.

Industrieel interieur, StalenDeurenHuys, Betonlook gietvloer, Gietvloer, Stalen deuren, Stalen deur, Bakstenen muur, AGA fornuis, Modern interieur, Karakteristieke woning, Keuken, Woonkamer, Maatwerk

De naadloze gietvloer is van DRT vloeren. Maarten Versantvoort Elektrotechniek zorgde voor de e-installatie en het lichtplan.

Stalen deuren

Een ander element dat in het oog springt in deze mooie villa zijn twee stalen puien van het StalenDeurenHuys. De pui beneden is geplaatst tussen de hal en de woonkamer. De andere pui vormt een mooie doorgang tussen de slaapkamer van de ouders en het slaap- gedeelte van de kinderen. Hans en Maud van Heeswijk runnen samen het StalenDeuren- Huys waar ze deze deuren in hun eigen atelier op een ambachtelijke manier produceren. Maud: “Bij de puien in dit huis is gekozen voor twee zijpanelen met een brede deur in het midden. Het geheel is luchtig gehouden, met weinig onderverdelingen. Dat geeft een optimale lichtopbrengst. De verhoudingen kloppen.”


“Ons handelsmerk is het ultraranke profiel. Strak, oerdegelijk, exclusief en altijd op maat”


Ook deze kasten werden volledig op maat gemaakt door Willuks interieurprojecten.

Tuin met schuur en terrassen

Twee grote, industrieel vormgegeven glazen schuifpuien geven toegang tot een groot overdekt terras met houtkachel en een grote zitbank om op te chillen en te stoeien. Verderop in de tuin is een nieuwe gepotdekselde schuur geplaatst met een terras waar de familie ruimschoots van de zon kan genieten. De tuin werd opnieuw aangelegd, een speelhuis verscheen, de enorme notenboom bleef staan en zag dat het goed was.

De woning werd verbouwd en de tuin werd opnieuw aangelegd.

Helemaal af

Is het huis uiteindelijk geworden wat de bewoners ervan hadden verwacht? “Ja, zeker. Toen het klaar was maar nog volledig afgeplakt, hebben we er alles samen afgehaald. Op het moment dat we het licht aandeden, keken we om ons heen. We vonden het zo mooi geworden. Ons huis was gewoon af!”

 

Tekst: Cai Vosbeek
Fotografie: Jaro van Meerten

____

Meer projecten bekijken van StalenDeurenHuys?


Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media