industriële deur, de rooy metaaldesign, stalen deur, staal, elegant, stoer, eyecatcher

  • De Rooy Metaaldesign
  • Seringstraat 29
  • 6744 XA | Ederveen

Industriële deur | De Rooy Metaaldesign

Dit klooster heeft een rijke geschiedenis, maar functioneert nu onder andere als een dubbele bovenwoning. Door de jaren heen is het complex uitgebreid met een pastorie, een kerk en een school en bovendien omringd door een landschappelijke kloostertuin met slingerpaden, een moestuin, een lindenlaantje, een kleine vijver en een kanaaltje met een sluis. Maar het gebouw raakte vervallen en de omgeving stoorde zich daaraan. Vanuit een ambitieus bouwplan zijn zeven herenhuizen en elf appartementen gerealiseerd door Bureau Fraai, waaronder deze dubbele bovenwoning. Met name de industriële deur van De Rooy Metaaldesign is een kijkje waard!

industriële deur, de rooy metaaldesign, stalen deur, staal, elegant, stoer, eyecatcher

Perfecte match

Een dubbele bovenwoning midden in het centrum van Amsterdam is natuurlijk helemaal prima in de eerste fase van je kinderloze leven, maar we zien de meesten op latere leeftijd, wanneer er kinderen komen, de rust en de ruimte in nabijgelegen locaties opzoeken. Dit was ook het geval bij de bewoners van dit bijzondere pand. Het was even moeilijk om door de grote ruimtes heen te kijken, maar Bureau Fraai hielp hen hierbij.

industriële deur, de rooy metaaldesign, stalen deur, staal, elegant, stoer, eyecatcher

Startpunt

Bij oplevering waren de woningscheidende wanden aanwezig. Maar in het zeventien meter hoge pand was zelfs nog geen trap aanwezig, terwijl de routing van de woning juist afhankelijk was van de trap. Het ontwerp en het bepalen van de positie van dit cruciale element was daarom van essentieel belang en vormde een prachtig startpunt van het hele interieurontwerp. Met name de industriële deur van glas en staal is een echte eyecatcher. Deze wand geeft je een warme ontvangst.

industriële deur, de rooy metaaldesign, stalen deur, staal, elegant, stoer, eyecatcher

Lijnenspel

De glazen wand is ingezet met volledig doorzichtig glas, omdat de privacy al door de opzet van het gebouw is gewaarborgd. De vakkenverdeling zorgt voor een speels en toch strak ontwerp. Daarbij wordt de oppervlakte gebroken door het lijnenspel, waardoor je niet uitgekeken raakt. De plaatsing is uitmuntend: functioneel en esthetisch tegelijk.

 

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: Jaro van Meerten

___

Stalen taatsdeuren, taatsdeuren, staal, De Rooy,FritsJurgens

___

Meer projecten bekijken van De Rooy Metaaldesign?


Web editor: Media team     |

Datum: 24 | feb | 2020


Tags: , , , , , ,

Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media