• Haard, Jos Harm Exclusieve Haarden en Kachels
    Amsterdam | www.josharm.nl
  • Maatwerk (o.a. kasten, kamer ensuite en badkamers), Matthijs Manten Meubelmakerij
    Breukelen | www.mantenmeubelmakerij.nl

Industriële keuken | Architectenbureau Kabaz

De woonkamer en de keuken zijn in perfect samenspel

Deze prachtige woning is gerealiseerd door Kabaz Architecten. Van een voormalig scheepswerf omgetoverd tot een karakteristieke woning. De kenmerken van de oude loods zijn nog zeker terug te zien zowel in het interieur als in het exterieur. Zo vind je in de woning een samenspel van verschillende elementen, een industriële keuken, een moderne living met beide klassieke details. Interieurontwerper Bertram Beerbaum zorgde voor de combinatie van verschillende materialen in het interieur wat leidde tot dit prachtige eindresultaat… Kijk snel mee!

Industriële keuken, Kabaz Architecten, Keuken, Industrieel, Strak, Modern, Klassiek, Metaal, Hout, Natuursteen, Details

Industriële keuken

De industriële look vind je meteen bij binnenkomst in de hal, deze deuren zorgen voor een open verbinding met de keuken en natuurlijk met de rest van deze woning. De industriële keuken heeft een strakke maar stoere look. Ook in de details en accessoires komt het industriële terug. Zo staan er een aantal prachtige kaarsenstaanders op het strakke keukenblok, gemaakt van de zuigerstangen van motorcilinders. De houten tafel in de keuken is erg contrasterend met de metalen keuken, maar staat prachtig bij de kleur van de natuurstenen achterwand wat zorgt voor een prachtig geheel.

Industriële keuken, Kabaz Architecten, Keuken, Industrieel, Strak, Modern, Klassiek, Metaal, Hout, Natuursteen, Details

Strakke living

Het woongedeelte grenst aan de keuken, maar deze twee kamer scheiden zich van elkaar door de prachtige stalen deuren. Het zorgt voor een scheiding die toch de openheid in huis behoudt. De zichtlijnen die onder andere al gecreëerd worden door de stalen deuren worden nog eens versterkt door de strakke doorkijkhaard van Jos Harm wat zorgt voor een extra verbintenis tussen de ruimtes. Omdat het geheel al behoorlijk strak oogt, was het van belang dat er een speelse draai aan het geheel werd gegeven, wat gerealiseerd wordt door de visgraatvloer van Theo van Epen. De unieke maatwerk inbouwkasten van Meubelmakerij Matthijs Manten worden schitterend verlicht. “Verlichting is sfeerbepalend, maar moet ook functioneel zijn. Bij Kabaz bieden we graag totaalconcepten, waar verlichting een erg belangrijk onderdeel van is. We bedachten van tevoren welke verlichting er mede nodig was voor het aanwijzen van de unieke bezittingen in het interieur”, aldus André.

Industriële keuken, Kabaz Architecten, Woonkamer, Living, Strak, Modern, Parket, Visgraatvloer, Details, Stalen deuren

Industriële keuken, Kabaz Architecten, Woonkamer, Living, Strak, Modern, Parket, Visgraatvloer, Details, Stalen deuren

Tekst: Cia van de Ven
Fotografie: Architectenbureau Kabaz