Industriële stalen deuren, Frits Jurgens, stalen deuren

  • FritsJurgens
  • A. Einsteinlaan 1
  • 9615 Kolham

Industriële stalen deuren | FritsJurgens

Ontvangst in stijl bij een koffiebranderij in Koeweit

Koffiebranderij %ARABIC wilde graag haar bezoekers in stijl ontvangen. Hierbij is de entree een belangrijk onderdeel. Architectenbureau Puddle nam de opdracht aan en schakelde FritsJurgens in om de entree de look and feel te geven waar de opdrachtgevers naar op zoek waren. Voor dit project is er gekozen voor industriële stalen deuren, omdat dit onzichtbaar verwerkt kan worden in het stalen frame. De industriële stalen deuren benadrukken het industriële design van de entree en bieden een warm welkom.

Industriële uitstraling

Voor de entree is gekozen om maar liefst acht (!) stalen deuren te plaatsen. De industriële taatsdeuren zijn de echte eyecather van de koffiebranderij. Met een hoogte van ruim drie meter kun je niet om de prachtige deuren heen. De deuren zijn voorzien van gehard glas wat geplaatst is in een zwart geoxideerd stalen frame. %ARABIC streefde naar een industrieel karakter en dat is met deze deuren van FritsJurgens zeker gelukt. Een ander voordeel van de grote deuren, is dat er ook veel glasoppervlakte is. Dit zorgt voor veel lichtinval en een ongehinderd uitzicht op de straat.

Industriële stalen deuren, Frits Jurgens, stalen deuren

Industriële stalen deuren, Frits Jurgens, stalen deuren

Industriële stalen deuren, Frits Jurgens, stalen deuren

System M taatsscharnieren

In het project zijn de System M taatsscharnieren toegepast. Dit systeem is zo ontworpen dat de scharnieren volledig geïntegreerd zijn in de boven- en onderkant van de deur. Door dit slimme systeem is alleen het voet- en plafondplaatje zichtbaar. Strak maar toch functioneel. Nog een handige functie van de deuren is dat je deze vast kunt zetten op 90 graden. Een handig gegeven aangezien de koffiebranderij de deuren vaak open heeft staan om de bezoekers te kunnen ontvangen.

Industriële stalen deuren, Frits Jurgens, stalen deuren

 

Goede match

%ARABIC en FritsJurgens is een goede match geweest. Doordat ze beide oog voor schoonheid hebben, sluit het allemaal mooi op elkaar aan. Door de deuren te plaatsen heeft de entree een dosis karakter gekregen waar de koffiebranderij naar op zoek was.

 

Tekst: Monique Jansen
Fotografie: FritsJurgens 

___

Meer projecten met stalen deuren van FritsJurgens zien?
FritsJurgens, Taatsdeuren