Industriële wooninrichting

Een trend die we de laatste tijd steeds vaker zien terugkomen is een industriële woning. Dit kan zowel toegepast worden op het exterieur, als op het interieur. Je kunt kiezen voor een complete industriële wooninrichting of je kunt details toepassen met een industriële touch. Voor ieder wat wils dus!

Kleurkeuze

Een industrieel interieur is vaak voorzien van neutrale natuurlijke kleuren zoals zwart, wit, grijs en bruin. Vaak wordt er in de basis gebruik gemaakt van deze rustigere tinten en wordt het interieur opgefleurd met felle kleuren voor bijvoorbeeld verschillende accessoires. Ook wordt er soms gebruik gemaakt van metaaltinten zoals koper, goud en ijzer.

Materiaalkeuze

Om de wooninrichting een industriële uitstraling te geven kan er onder andere gebruik worden gemaakt leer, steen en ijzer en beton. Deze vier materialen hebben allemaal een robuuste stoere uitstraling en authenticiteit waardoor ze perfect kunnen worden geïntegreerd in verschillende soorten interieurs.

Inrichting

Wanneer een woning qua basis is voorzien van industriële materialen en keuzes is de industriële wooninrichting nog niet compleet. Om te zorgen voor een geheel compleet samenspel is het een aanrader om ook de meubels aan te passen op de inrichting van de woning. Zo kan er bijvoorbeeld gekozen worden voor industriële robuuste tafels met prachtige stoere leren fauteuils. Of kies je liever voor een prachtige houten tafel met een klassieke industriële stalen stoel? Alles is mogelijk!

Combineren

In een industrieel interieur is het belangrijk om in je achterhoofd te houden dat het geen overkill moet worden aan industriële materialen. Er moet sprake zijn van de juiste balans. Een oud gezegde luidt: “combineren kun je leren” en dat is ook wat je in een industriële wooninrichting zeker moet doen. Probeer eens wat uit en zorg ervoor dat verschillende materialen en de combinaties daarvan de balans zijn van jouw perfecte interieur.

____

Wil je nog meer inspiratie opdoen? Bekijk dan ook eens de andere blogs!

 


The Art of Living Online | Online redactie


The Art of Living Online is het inspiratie platform op het gebied van exclusief wonen & lifestyle. Op het online platform delen we trends op het gebied van wonen & interieur, nemen we je mee naar exclusieve events en laten we je de nieuwste hotspots zien waar jij als lezer optimaal van kan genieten.