wooninspiratie, Bouwgroep Veenendaal, luxe interieur, interieur design, stadstuin, mcclaren

Industriële wooninspiratie met bijzondere eyecatcher | Bouwbedrijf Veenendaal

Een van de meest opvallende objecten in de woning is misschien wel de zwarte, exclusieve McLaren 570S-supercar die bijna ín de woonkamer staat. “Toen ik twaalf jaar was, zat ik samen met mijn vader bij vrienden aan tafel voor een glazen pui waardoor je hun garage inkeek. Hierin stond een soort draaischijf waarop iedere keer een andere motor voorbijkwam. Toen heb ik gezegd: als ik ouder ben en ik kan het me veroorloven, zet ik mijn auto midden in de kamer”, vertelt de trotse bewoner. Hij hield woord.

Tijdloos draadloos

De voordeur komt uit op een binnenportaal van glas en staal. Qua wooninspiratie is het een charmante oplossing om de kou buiten en de warmte binnen te houden. De donkergrijze betonnen gietvloer die op de benedenverdieping consequent is doorgetrokken, heeft een elegante look die het geheel iets luchtigs geeft. Het bijkomend voordeel van deze gietvloer is dat hij ook verticaal kon worden gegoten over de trappen naar de lagergelegen keuken.

wooninspiratie, Bouwgroep Veenendaal, luxe interieur, interieur design, stadstuin, mcclaren

De gietvloer van B-Art Works Gietvloeren past perfect in de voormalige garage.

De McLaren is afkomstig van Louwman Exclusive in Utrecht.

Mooie blikvanger

Eenmaal binnen staat de McLaren je op te wachten in een frisse, lichte ruimte met 3 meter hoge stalen deuren met veel glas. Onder het plafond hangt over de gehele lengte van de kamer een industriële kabelgoot. “We wilden het huis draadloos houden. We moesten elektriciteit naar de tuin brengen, verschillende wifipunten aanleggen en ooit komt er nog een fraaie lamp aan te hangen. Het is een mooie blikvanger, net als de authentieke, gietijzeren dragers in het plafond die we in ere hebben hersteld en zichtbaar hebben gehouden.” Echte wooninspiratie dus!

wooninspiratie, Bouwgroep Veenendaal, luxe interieur, interieur design, stadstuin, mcclaren

In de vitra Eames chair is het lekker loungen voor de hangende gashaard van Wanders (geplaatst door Jansen haarden en kachels). Het vloerkleed is van Cunera.

Diverse tinten grijs

De kleuren op de muren zijn zachtgrijs met witte plinten als esthetisch accent. In het kader van wooninspiratie is het plafond twee tinten donkerder grijs dan de muren. De grote ovale tafel in het eetgedeelte is gekozen vanwege de vorm, die de vele rechte lijnen in het interieur doorbreekt. Dezelfde ronde vormen komen terug in de spiegels aan de muur, accessoires in de woning en in de verlichting.


“De keuken is efficiënt ingedeeld en lang doorgetrokken om de lengte te benutten”


De keuken van Rikken Keukenarchitectuur werd afgewerkt met een Neolith werkblad. Daarnaast kozen de bewoners voor een zwarte Quooker kokend waterkraan. Door de hele woning zijn wandlampen van Wever & Ducre toegepast.

Om van te dromen

In het midden van de badkamer, op het visgraat parket, pronkt het statement van de gastvrouw: een vrijstaand matwit ligbad gemaakt van mineral stone. Het bad is volledig massief gegoten, strak, glad en niet poreus.

wooninspiratie, Bouwgroep Veenendaal, luxe interieur, interieur design, stadstuin, mcclaren

Opvallend aan de badkamer zijn de tegels in de vorm van halve maantjes.


“In het midden van de badkamer pronkt het statement van de gastvrouw: een vrijstaand matwit ligbad gemaakt van mineral stone”


Materialen als marmer, hout en donkere tegels geven de ruime inloopdouche en hotellook. De houten jaloezieën in de woning zijn geleverd door Cool Blinds. | www.123jaloezie.nl

Luxe stadstuin

“De stalen deur richting de stadstuin is in zijn geheel uitvouwbaar naar buiten”, vertelt de gastheer. “De tuin hebben we opnieuw ingericht met een eet-, zit- en loungegedeelte. Het is een onderhoudsvrije, luxe stadstuin met een optimale combinatie van hout, gestuukte muren en groen. Bovendien is de tuin ook ‘s avonds mooi als de vloeren en treden verlicht zijn. Dan kun je binnen van buiten genieten en lijkt het alsof je naar een schilderij kijkt.”

wooninspiratie, Bouwgroep Veenendaal, luxe interieur, interieur design, stadstuin, mcclaren

Wifimedia uit Arhnem heeft in de woning gezorgd voor een totaaloplossing op het gebied van Wifinetwerk, beeld en geluid, elektro, beveiliging en domotica. De gordijnen en stoffen in het project zijn geleverd door Prades Interior Concepts.

wooninspiratie, Bouwgroep Veenendaal, luxe interieur, interieur design, stadstuin, mcclaren

Ook ’s avonds is de tuin mooi dankzij de sfeervolle verlichting.

De lange achtertuin is uniek in Arhnem, zeker door de vrije ligging en is aangelegd door Vallei Hoveniers.

Gedeelde passie

Nu de bewoners er een tijdje wonen, kunnen ze terugkijken op de keuzes die ze hebben gemaakt naar aanleiding van verschillende soorten wooninspiratie. “We zijn megatevreden. Over de indeling, de kleuren, de materialen, over alles. Ook over iets als domotica bijvoorbeeld. Zo handig. En ook de keuze om de McLaren in het zicht te zetten, is een goede geweest. En natuurlijk trek je er de aandacht mee. Maar dat vind ik prima, ik geniet er zelfs van. Ik deel deze auto graag met de rest van de wereld, met iedereen die er een passie voor heeft.”

 

Tekst: Cai Vosbeek
Fotografie: Jaro van Meerten

___

Meer projecten zien van Bouwgroep Veenendaal?