inrichting buitenverblijf, Barasso, The art of living

Inrichting buitenverblijf | Barasso

Een buitenverblijf is de ultieme manier om altijd te kunnen genieten van het buitenleven. Niet alleen als de zon schijnt, maar zeker ook als dat niet zo is. Maar hoe zorg je ervoor dat het ook echt een fijne plek wordt waar je helemaal tot rust komt?

Het begint natuurlijk bij een mooi ontwerp dat past bij de stijl van bewoners en tuin. Hierdoor wordt een buitenverblijf ook echt een verlengstuk van de huiskamer. Daarbij is eenvoud heel belangrijk. Een eenvoudige vorm zorgt ervoor dat een buitenverblijf als het ware opgaat in de tuin. Het mag wel zichtbaar zijn, maar als het een contrast vormt met de omgeving geeft het een onrustig beeld, terwijl het juist een plek voor ontspanning moet zijn.

Kleuren

Een ander uitgangspunt is een warme uitstraling door een inrichting te kiezen die aansluit op de huiskamer binnen. Hierdoor voelt een buitenverblijf als een tweede huiskamer en kan je echt ontspannen. Kies verder voor warme kleuren die passen bij de omgeving, bijvoorbeeld natuurtinten zodat de aandacht niet wordt afgeleid van de tuin. Zo heb je echt aansluiting met de buitenruimte waardoor er een soort tuinkamer ontstaat.

inrichting buitenverblijf, Barasso, The art of living

Haard

En de ideale toevoeging aan uw buitenverblijf is misschien wel letterlijke warmte oftewel een sfeervolle haard. Met een haard wordt het nog net wat comfortabeler om buiten te zitten, ook als het wat kouder is. Het kan een grote haard zijn als eyecatcher van het interieur. Grote zichtbare vlammen zijn sfeervol en ernaar kijken werkt ontspannend. Maar wellicht hou je meer van subtiel, dan is een muurhaard ook mooi. Als onderdeel van de muur is de haard minder ‘aanwezig’, maar hij zorgt toch voor een warm accent in de ruimte. Je kan ook kiezen voor een haard in de buitenmuur van het buitenverblijf. Op die manier is het niet alleen een sfeermaker voor binnen, maar ook een luxe accent voor het terras.

In de luxe buitenverblijven van Barasso hoort eigenlijk wel een haard, omdat vuur niet alleen warmte biedt, maar ook ultieme ontspanning en dat is precies wat de ontwerpers van Barasso je willen bieden.

 

Tekst: Barasso
Fotografie: Barasso

____

Meer projecten bekijken van Barasso?


domotica, prowork, comfortabel wonen, exclusief, high end, sfeer

Barasso


Optimaal genieten in comfortabele luxe

__

Meer informatie over Barasso?