• Hotbath BV
  • Jan van Galenstraat 25
  • 3115 JG Schiedam

Insider vertelt over badkamertrends 2021 | Hotbath

Hotbath volgt de laatste ontwikkelingen op het gebied van badkamers en badkamer kranen op de voet. Ben je bezig met een nieuwe badkamer of heb je behoefte aan inspiratie? Dit zijn dé badkamertrends van 2021: bijzondere tegels, liefst in XL-maat, nisjes en planken voor luxe verzorgingsproducten, marmer in je badkamer, donkere badkamers, gouden kranen, maar ook slimme badkamers!

Bijzondere tegels zijn hot

Visgraattegels, langwerpige tegels, XL-tegels: bijzondere badkamertegels zijn een trend. Je kunt er je stijl mee benadrukken en het is een praktische keuze, want tegels zijn gemakkelijk in onderhoud. Een grote tegel laat een ruimte groter lijken en is ook in een kleinere badkamer een goed idee. Bijkomend voordeel: je hebt nauwelijks voegen. Een slanke, langwerpige tegel leent zich goed om in een bijzonder patroon te tegelen, zoals een visgraat of Hongaarse punt. Dit is vooral mooi op kleinere muurtjes, bijvoorbeeld achter het toilet of in een inloopdouche.
Vincent en Janneke kozen voor marmerlook tegels van maar liefst 75×150 cm en mat zwarte Cobber X kranen van Hotbath. Kijk binnen in hun badkamer!

Musthave: nisjes en planken

In de badkamer brengen we anno 2021 heel wat uren door. Door een plank overdwars op je bad te leggen, ontstaat er ruimte voor een kop thee, geurkaarsen en een tablet. Zo wordt een bad nemen wel heel aantrekkelijk. Nisjes zijn populair en zien we terug in de doucheruimte, rondom het toilet en het bad. Het zijn mooie hoekjes om naar te kijken, als je geniet van een ontspannend bad. Style de nisjes met luxe verzorgingsproducten, gastendoekjes of planten en verwerk het ronde bedieningspaneel van de badoverloop (Pal PO33) en de handdouche erin voor een strakke look. Voortaan kun je kiezen: chillen in de woonkamer of relaxen in de badkamer!

Marmer in de badkamer

Een witte badkamer is eigenlijk nooit uit de mode geweest. Om deze badkamer wat spannender te maken, kun je marmer toevoegen, een materiaal dat we dit jaar veel zien. Deze marmerlook tegels hebben een subtiele ader, waardoor het geheel sereen en rustig oogt. Prachtig in zowel een klassieke als moderne badkamer. Elke kraan valt in deze lichte badkamer op, maar de kranen in rosé goud uit de Cobber kranenserie helemaal. Ze geven de badkamer een trendy touch en maken er echt iets bijzonders van. Hou je meer van een gekleurde badkamer? Denk dan eens aan witte kranen!

Gouden kranen

Gouden kranen zijn bezig aan een opmars in de badkamer en een van de badkamertrends van 2021. De Cobber kranenserie bestaat uit maar liefst vijftien finishes, waaronder gepolijst messing en geborsteld messing. Kitscherig zijn deze kranen allerminst. Gepolijst messing heeft een mooie glans, geborsteld messing heeft een wat mattere uitstraling. Het unieke aan deze kranen is dat ze door het gebruik en invloeden van buitenaf een uniek patina krijgen. De kranen gaan leven en veranderen op natuurlijke wijze van kleur. Combineer deze kranen met marmer en je hebt twee trends te pakken!

Slimme badkamer

Wil je de badkamer slim inrichten, net als de rest van je interieur? Denk bijvoorbeeld aan een lichtschakelaar die ’s nachts oplicht of raamdecoratie die op vaste tijden omhoog- en omlaaggaat. Bij deze badkamertrend gaat het om gemak, maar duurzaamheid en het milieu spelen ook een rol. Er is veel vraag naar waterbesparende kranen en douches. Bijna alle Hotbath kranen zijn voorzien van het Flower Power System en gaan zeer zuinig om met warm water. Wil je in de douche ook water besparen? De meeste inbouw- en opbouwdouchesets zijn voorzien van het innovatieve EcoAir System, waarmee je tot wel 50% minder water verbruikt. Klik gerust door als je meer wil lezen over de waterbesparende kranen en douches van Hotbath.

Donkere badkamer

Geen wonder dat een donkere badkamer een van de trends is van 2021. We hebben het dan niet over zwarte kranen, maar over een badkamer met donkere muren, een zwart bad en zelfs een zwart badkamermeubel. Heel gedurfd, maar ook chique en luxe. Een donkere badkamer voelt als een cocon en is een heerlijke plek om je even terug te trekken. Met kleurrijke kranen breng je contrast aan. Denk bijvoorbeeld aan kranen met een geborstelde afwerking, zoals geborsteld nikkel, of geborsteld messing. Hier vind je meer donkere badkamer inspiratie.

Tekst: Marlou Peters-Overkamp
Fotografie: Hotbath

____

____

Meer projecten bekijken van Hotbath?