Inspiratie 3x wijnkelder | The Art of Living

Je huis is vaak een afspiegeling van wie je bent. Het karakter van een huis zegt vaak heel veel over het karakter van de bewoners. Niet gek dus dat echte wijnkenners en liefhebbers een eigen wijnkelder maken in hun huis. Uiteindelijk is iedereen gek op wijnen, of je nou wel of niet ruimte hebt voor een eigen wijnkelder. En precies daarom hebben wij de drie mooiste wijnkelders voor je op een rijtje gezet voor inspiratie en uiteraard ook gewoon om stiekem te kunnen bewonderen… 

________________________________________

Nr. 1

Inspiratie 3x wijnkelder, The Art of Living

Deze eerste wijnkelder is meteen een prachtig begin. De ruimte waarin de flessen prachtig geëtaleerd worden is zeer indrukwekkend. De op maat gemaakte vakkenkast is heel indrukwekkend vanwege haar omvang, maar ook omdat het licht zeer vernuftig is toegepast. De verlichting werpt letterlijk een spotlight op de flessen. Vooral de toegangsdeur – volledig van glas – verraadt meteen de schoonheid die erachter ligt. 

________________________________________

Nr. 2

Inspiratie 3x wijnkelder, The Art of Living

Dit tweede exemplaar is tevens een wijnkelder die in de lengte is ontworpen. Het mooie is dat je letterlijk langs je wijnkast kan lopen. Of heen en weer, omdat je niet kunt kiezen of kunt stoppen met genieten van deze parel. Het rek geeft iedere fles een eigen kuil om in te liggen. De stalen constructie en ruwe stenen vloer geven het geheel een stoere uitstraling. 

________________________________________

Nr. 3

 

Inspiratie 3x wijnkelder, The Art of Living

De laatste is vaak de mooiste, maar toch is dat lastig te zeggen tussen al deze prachtige ontwerpen. Ook bij wijnkelder 3 is gebruikgemaakt van veel glas, zodat de kelder al snel in het oog springt. En dat doet hij met verve, want deze wijnkelder heeft tevens een maatwerkkast gekregen inclusief sfeerverlichting. De verschillende kleuren LED kunnen de ruimte iedere keer weer veranderen in een andere setting.  

___

Tekst: Marlou Peters – Overkamp