Inspiratie 4x exclusieve trappen | The Art of Living 

Een trap is een gebruiksvoorwerp binnen een woning waar doorgaans niet veel over nagedacht wordt. Een trap moet namelijk vooral functioneel zijn en dus een praktische plek krijgen in de woning. Wanneer je woning gebouwd of verbouwd wordt, ontstaat er vaak ineens veel meer vrijheid. Dat betekent dat je moet gaan nadenken wat voor trap je in je huis wil. Vaak zien we in riante villa’s dat de trap juist een zeer prominente plek krijgt in de ontvangsthal. We hebben de vier mooiste, exclusieve trappen uit onze database daarom voor je op een rijtje gezet. Kijk en verwonder!

________________________________________

Nr. 1

Inspiratie 4x trappen, The Art of Living, Anne Claus

Anne Claus

Het eerste exemplaar dat we je graag willen tonen is een bijzondere trap die is geplaatst onder leiding van Anne Claus. In dit ontwerp komen de drie beste bouwmaterialen soepeltjes samen in één ontwerp: steen, hout en staal. Deze combinatie blijft gewoon waanzinnig aantrekkelijk, omdat je op meerdere levels geprikkeld wordt. Het stalen framewerk bevat een subtiel artistieke tint. 

________________________________________

Nr. 2

Inspiratie 4x trappen, The Art of Living, LA Architecten

LA Architecten

Nummer twee is vooral een designtopper. Deze trap laat zien hoe vloeiend ruimtes in elkaar kunnen overlopen. Het zwevende ‘meubel’ als wand waarin de tv en speakers zijn geïntegreerd loopt door in de trapruimte en oogt als één element binnen de rest van de massa. De bovenverdieping start pas als je om de hoek bent, dus ook het opkijken naar de trap is gewoon heel rustgevend. Geen poeha, gewoon een strakke trap.  

________________________________________

Nr. 3

Inspiratie 4x trappen, The Art of Living, Sjaak Goud

Sjaak Goud

Deze waanzinnige trap lijkt in niets op nummer 1 en 2. Dit ultramoderne model zweeft letterlijk boven de grond. De trap is in deze woning vooral een esthetisch element en lijkt het functionele bijna helemaal losgelaten te hebben. De trapverlichting die is verwerkt in de leuning is ontzettend strak weggewerkt en geeft de trap een exclusieve uitstraling.  

___________________________________

Nr. 4

Inspiratie 4x trappen, The Art of Living, Timo van Riggelen

Timo van Riggelen

Nummer drie was een zwevende trap met een dichte achterwand. Het laatste model dat we je willen showen heeft zelfs geen achterwand meer en alleen een glazen zijwand. Daar waar model drie mooi is in zijn lompe gedaante, daar is het vierde inspiratiemodel juist een stuk eleganter. In dit ontwerp is de muurkant juist helemaal vrijgelaten voor een strakke finishing touch.  

 

___

Tekst: Marlou Peters – Overkamp