Inspiratie 5x verlichting | The Art of Living 

Verlichting maakt of breekt de sfeer binnen je woning. Natuurlijk wil je slimme verlichting, zodat je ook in de avond prima een boek kunt lezen op de bank, maar van drie bouwlampen in je huis word je ook niet warm. Het is bij een bouw of verbouwing daarom heel slim om goed na te denken over de verlichting. Je kan hierbij een professional inschakelen zodat er een lichtplan wordt gemaakt. In zo’n lichtplan wordt rekening gehouden met de ruimte en jouw wensen voor die ruimte. Stap 1 is het bepalen van de basisverlichting met daaropvolgend functieverlichting, met als laatste accentverlichting. We willen je graag inspireren op het gebied van licht in je huis en daarom krijg je nu vijf voorbeelden van prachtige verlichting! 

________________________________________

Nr. 1

Het eerste voorbeeld betreft een zwarte lamp met veel hoeken erin, een soort wiskundige kubusvorm. De in elkaar geklikte platen bevatten verschillende patronen. Het licht dat erdoorheen schijnt maakt daardoor speelse patronen op de muur en het plafond. Deze lamp is bewust in de hoek geplaatst onder een schuine wand, zodat de lamp alle vrijheid krijgt om te shinen. 

________________________________________

Nr. 2

Voorbeeld twee is een ultramodern ontwerp van twee ringen die in elkaar zijn gehaakt. De bovenste ring is ook duidelijk groter in de diameter dan de onderste. De lichtbronnen zitten aan de binnenkant van de hoepels voor een subtiele uitwerking. In deze ruimte is de keuze voor deze lamp perfect vanwege het schuine plafond. De lamp komt hierdoor nog meer tot haar recht. 

________________________________________

Nr. 3

Lichtbundel drie is een item dat is gebruikt bij een project van Sjaak Goud. Hier is absoluut geen sprake van een lamp aan het plafond. De ultrastrakke LED-strips onder de trapleuning zijn ontzettend origineel. Je krijgt hiermee een ontzettend gaaf effect op de muur en je hebt de mogelijkheid om je trap een andere kleur te geven, wanneer je maar wil. 

___________________________________

Nr. 4

Nummer vier is ook weer een ontzettend origineel ontwerp, deze keer in de warmere sferen. Deze plafondlamp is duidelijk een vette knipoog naar de klassieke kroonluchter. Deze alternatieve versie brengt prettig licht met zich mee en is een esthetisch kunstwerk op zichzelf.  

________________________________________

Nr. 5

Het laatste voorbeeld is dit appartement van 103 vierkante meter, op een zucht van de zee. Het gezin koos een mix en match van warme en koude materialen. Dat maakt het interieur iets spannender, al blijft de rust toch de overhand houden. De verlichting van Tekna geeft de woning extra detail en maakt het plaatje compleet!

 

 

___

Tekst: Marlou Peters – Overkamp