Inspiratie voor leuke housewarming cadeaus

Zijn familie of vrienden verhuisd en vieren zij dit graag met jou op een housewarming, dan wordt vaak wel verwacht dat je een cadeautje meebrengt. Het uitzoeken van een passend cadeau kan nogal een uitdaging zijn. Je weet bijvoorbeeld niet precies hoe het huis ingericht is of wat de smaak is van degenen die het feest organiseren. Om je op weg te helpen hebben we een aantal housewarming cadeau ideeën op een rij gezet. Met deze geschenken kun je niet de mist ingaan. Niets staat jouw gezellige avond nog in de weg.

Veilige keuzes

Allereerst kun je natuurlijk voor de standaard cadeaus kiezen. Denk aan een leuke sleutelhanger, een plant, een leuk persoonlijk kunstwerk voor aan de muur of gezellige kaarsen. Met deze cadeaus ben je misschien niet heel origineel, maar je weet zeker dat het gewaardeerd wordt. Het zijn veilige keuzes, die worden beloond. Toch is het ook leuk om helemaal out of the box te gaan en iets te verzinnen dat erg persoonlijk of creatief is. Dit kan zowel op praktisch als esthetisch vlak.

Praktische cadeaus

Wanneer je gaat voor een praktisch geschenk, bedenk dan wat degene, aan wie je het cadeau geeft, graag doet of bezighoudt. Houdt hij bijvoorbeeld erg van barbecueën en is zij erg trots op de tuin, speel hier dan met jouw cadeaus op in. Koop barbecue accessoires, leuke bloempotten of gereedschap om fijn in de tuin te kunnen werken. Zo weet je zeker dat jouw cadeaus veel gebruikt gaan worden. Een paar andere ideeën met een praktische ondertoon zijn onder andere keukengerei, een boekenstandaard, een vuurkorf of een goede fles wijn.

Esthetische geschenken

Zie je het toch wat meer zitten om iets te geven dat het interieur opfleurt, dus op esthetisch vlak, dan kan dat natuurlijk ook. Ben met zo’n housewarming cadeau iets voorzichtiger, want het is belangrijk dat het wel bij de ontvangers persoonlijke stijl past. Toch zijn er ook een aantal geschenken die eigenlijk altijd wel in goede aarde vallen, mits je voor een neutrale kleur of uitstraling kiest. Denk hierbij aan onderzetters, een mooie vaas, een fotolijst of een leuk huisnummer voor naast de voordeur.

Veel meer mogelijkheden

Er zijn zo ontzettend veel housewarming cadeaus waar je uit kunt kiezen en eigenlijk is niets fout. Je kunt bijvoorbeeld ook iets geven wat niets met het nieuwe huis te maken heeft, een workshop bijvoorbeeld of een dagje weg. Het ligt er maar net aan waar degenen die het feest geven behoefte aan hebben. En dat weet niemand beter dan jij zelf.