Inspiratieboost: verrassende kleurcombinaties in Hotel Valk Best

Cosentino

Eigenlijk kun je overal wel inspiratie op doen voor thuis. In hotels zie je vaak de nieuwste kleurentrends en materialen die later ook in de interieurbranche popular worden. We laten ons maar al te graag inspireren door het comfort van hotels en passen dat dan ook graag toe in onze eigen woning. Daarom brengen we een bezoek aan het allernieuwste trendhotel van de familie van Van der Valk, waar interieurexpert Alice van der Valk alles vertelt over het proces, de kleurcombinaties, de wandbekleding en de materiaalkeuzes voor dit schitterende hotel.

Samen ontwerpen

Martinus van der Vlak koesterde vanaf het begin al de visie van een eigen zaak voor elk van zijn kinderen. Deze gedachte heeft ertoe geleid dat er meer dan honderd Valk hotels zijn met elk nog altijd een familielid aan het roer. Zo ook het recent geopende Valk Hotel Best, op een steenworp afstand van luchthaven Eindhoven.

Het hotel biedt een overvloed aan luxe, met weelderige kamers en suites; een prachtige wellness; een exclusieve skybar; verschillende restaurants en zelfs een gezellige, Brabantse kroeg. Bovendien beschikt het over diverse zalen en boardroams, waardoor het de ideale uitvalbasis is voor zowel de vakantieganger als de zakelijke bezoeker.

“Voor de tafel in de boardroom kozen we voor Dekton by Cosentino. Het grote blad is op maat gemaakt uit één plaat, waardoor het een imposante indruk maakt.”

Alice van der Valk, één van de drijvende krachten achter dit bijzondere hotelproject, verteld alles over het ontwerp. “Momenteel ben ik druk bezig met het afronden van de inrichting en styling van het hotel”, vertelt Alice. “Er zijn nog heel wat puntjes op de i te zetten, maar het is een spannend proces. Samen met mijn dochter Daimy ben ik al zo’n 6 jaar betrokken bij dit project. Gedurende die tijd hebben we samen met de architect gewerkt aan de indeling van het gebouw en de ruimtes, evenals het bepalen van de faciliteiten.”

“De kleur en het materiaal van Dekton by Cosentino pasten goed bij de sfeer die we wilden creëren. Bovendien is Dekton minder poreus dan natuursteen, wat in een horeca-omgeving erg praktisch is.”

Er is samengewerkt met architectenbureau Teunissen voor het ontwerp van het gebouw. Later sloegen de handen in een met interieurbouwer Nijboer, om de ideeën en sfeer te vertalen naar tekeningen en het uiteindelijke eindproduct. Zelfs de inkoop van materialen, meubels en verlichting hebben Alice en haar dochter samen gedaan.

Sfeer en stijl

Alice en Daimy wilden graag een tijdloze sfeer neerzetten, met een vleugje jaren zeventig en een vintage touch. Veel van de vormen, kleuren en materialen hebben dan ook een knipoog naar die tijd. Denk aan travertin, notenhout, vintage marmer en ronde vormen, samen met designitems uit die periode. Denk aan de Togo stoel en de lampen van Artemide en Louis Poulsen.

Ook het materiaal Dekton van Cosentino is gebruikt in de inrichting. Balden van Dekton zijn gebruik, zowel bladen in meubels als voor tafelbladen. De keuze is op dit materiaal gevallen, omdat het perfect past bij de sfeer die Alice en Daimy wilden creëren. Bovendien is Dekton minder poreus dan natuursteen, wat bijzonder praktisch is in een horeca-omgeving.

Opvallende kleurcombinaties en wandbekleding

In het hotel zijn diverse kleuren en patronen van wandbekleding door elkaar gebruikt. Het geheel is prachtig. “Ik hou ervan om patronen en kleuren te mixen en ben zeker geen voorstander van een “saai” interieur. Mijn stijl is eerder eclectisch. Terra, poedertinten en gebroken wit vormen de basis, aangevuld met accentkleuren zoals okergeel in de lobby en kobaltblauw in het buffetrestaurant”, zegt Alice van der Valk.

De twaalfde verdieping biedt uitzicht op groen en bossen, waarbij ook groene tinten naar binnen zijn gebracht. Terra is gekozen om een warme sfeer te creëren. Door de vele ramen zijn de ruimtes erg licht en er is gekozen voor een lichte vloer. Warme houttinten en kleuren waren een logische keuze om sfeer toe te voegen. Zo is in elke ruimte het geheel aan kleurcombinaties in balans.

Hoge kwaliteit

De focus op gastervaring is een duidelijk uitgangspunt bij het inrichten van een royaal hotel. “De lat ligt steeds hoger en gasten verwachten steeds meer”, legt Alice uit.

“Een zwembad en luxe wellness zijn bijna een vereiste geworden. Ons doel is dan ook om een perfecte balans te vinden tussen zakelijke en leisure gasten. Zowel de zakelijke als de leisure gast wil volledig ontzorgt worden, comfort ervaren en service die vanzelfsprekend is. We blijven innoveren op het gebied van service en faciliteiten en dát is een van de meest uitdagende aspecten van de hospitality.”

Editor: Media Team

Datum: 04-06-2024

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Cosentino