Inspirerende plek voor het samenstellen van pure designs

Studio 22

In de bruisende wereld van interieurontwerp zorgt Studio 22 voor een verfrissende wind, geleid door Jorine Kets, die met een unieke visie en een schat aan ervaring zich helemaal thuis voelt in deze wereld. Met Studio 22 ontwerpt ze interieurs die authentiek, puur en persoonlijk zijn. Jorine gaat verder dan het ‘standaard kussentje’ en zoekt naar evenwicht en originaliteit in elk project. Tegelijkertijd weet ze precies hoe ze de klant uit zijn comfortzone haalt. “Soms moet je gewoon lef hebben.”


Keuken

Interieurontwerp, inspirerend, Studio 22, The Art of Living

Alle leveranciers van de keuken

Kokendwaterkraan

Quooker Nederland B.V.
Interieurontwerp, inspirerend, Studio 22, The Art of Living

Authentieke boerderij

“Al langere tijd hadden mijn partner en ik de wens om in het groen te wonen. Toen wij deze woonboerderij tegenkwamen, waren we eigenlijk op slag verliefd. We vonden dit boerderijtje in het charmante dorp Haaren, nabij Oisterwijk, en het had alles wat we wilden: een authentiek karakter, een landelijke omgeving, een riante tuin en volop mogelijkheden voor nu en in de toekomst. Naast dat het een prettige woning moest zijn, was het belangrijk dat er voldoende ruimte was voor mij om aan de gang te gaan met mijn ontwerpstudio. Toen we de boerderij kochten, zagen we wel dat we er nog veel aan moesten verbouwen, maar dat bood juist veel kansen om precies ervan te maken wat wij willen.” Oorspronkelijk bestond het woongedeelte van de boerderij uit smalle gangetjes en kleine kamertjes. Die gingen op de schop. Aan de tuinzijde werden de kleine ramen vervangen door één grote raampartij die van de vloer helemaal tot aan het plafond reikt. Over optimale lichtinval gesproken: het kozijn, dat al een zo slank mogelijk profiel heeft, is zo hoog mogelijk doorgetrokken en verdwijnt daardoor ín het plafond. Om de woning ook een aangenaam leefklimaat te geven, is er extra isolatie toegepast en is er vloerverwarming aangelegd.


Woonkamer

Interieurontwerp, inspirerend, Studio 22, The Art of Living

Alle leveranciers van de woonkamer

Gietvloer

DRT Gietvloeren

Transformatie in natuurtinten

Jorine transformeerde de keuken tot een lichtrijke open ruimte met een knus eetgedeelte. De plavuizen werden vervangen door een warme grijze gietvloer. De muren kregen een lichte tint. “Niet strak wit, maar een zachte, natuurlijke kleur”, licht Jorine toe. “Omdat we hier als gezin wonen, was het ook belangrijk dat de materialen tegen een stootje kunnen en onderhoudsvriendelijk zijn. Met contrasten maak je een interieur spannend. Niet alleen in de afwisseling tussen materialen – hard en zacht –, maar ook in kleurvariaties en vormentaal, bijvoorbeeld strakke lijnen versus rondingen.” In de keuken komen al deze contrasten naar voren: lichte en donkere kleuren, harde en zachte materialen en strakke lijnen en rondingen. Een goed voorbeeld hiervan is het eetgedeelte. De eettafel van microcement, de ronde stoelen en de zachte kussens geven een natuurlijke zachtheid aan de moderne, strakkere keuken. Een bronskleurige taatsdeur verbindt de keuken met de tv-kamer. Hier is de sfeer geborgen en intiem. “Hoewel ik normaal eigenlijk de voorkeur geef aan ‘echte’ materialen, heb ik vanwege de onderhoudsvriendelijkheid voor pvc gekozen. Ideaal voor een jong gezin. Wel ben ik op zoek gegaan naar een pvc-vloer die nauwelijks van een echte houten vloer te onderscheiden is.” De taupekleurige muren, stoffen bank en suède fauteuil maken van de tv-kamer een baken van calm and comfy. De karakteristieke plafondlijsten en boerderijramen zijn behouden gebleven en geven de woning extra charme. Door middel van een koof zijn de gordijnrails discreet aan het zicht onttrokken. Als finishing touch is de woning gestyled met de meubels en accessoires van Meijs Wonen Tilburg en René Houben.

Inspirerende omgeving

De naastgelegen garage, die eerst losstaand was, werd door middel van een glazen doorgang de boerderij verbonden. “De garage was verrassend ruim”, vertelt Jorine. “Er was zelfs een hele bovenverdieping. Voor nu hebben we daar gastenkamers ondergebracht.” Op de begane grond deed de interieurstudio zijn intrede. De studio werd een moderne, lichte ruimte waarin de stalen van stoffen en materialen waarmee Jorine werkt perfect tot hun recht komen. De lange boomstamtafel werd een inspirerende plek voor het samenstellen van adembenemende interieurs. “Het voelt zo goed om mijn klanten hier te kunnen ontvangen”, glundert Jorine. “Hier kunnen we in alle rust helemaal opgaan in het selecteren van stalen voor een nieuw interieurplan, een verbouwing of restyling van een (vakantie)woning, kantoor of restaurant.”


Interieur

Interieurontwerp, inspirerend, Studio 22, The Art of Living

Alle leveranciers van het interieur

Interieurdesign

Studio 22
Interieurontwerp, inspirerend, Studio 22, The Art of Living

Elk interieur een uniek verhaal

Met haar achtergrond in de mode lag de wereld van interieur op de loer. Zo studeerde Jorine af aan Academie Artemis in Amsterdam en werkte ze bij verschillende interieurstudio’s, zoals RAW Interiors. “Het was altijd al mijn droom om voor mezelf te beginnen”, vertelt Jorine. “Een interieur is zoveel meer dan een mooi ontworpen ruimte; je vertelt er ook een verhaal mee en geeft de persoonlijkheid van de bewoners of gebruikers weer. Zij vormen mijn allergrootste inspiratiebron. Daarnaast put ik inspiratie uit de natuur, uit de seizoenen. Dat zie je terug in mijn eigen interieur in de aardse, herfstachtige tinten. Doordat ik in de basis veel neutrale tinten gebruik, kan ik uitpakken met kleur en patronen in de stoffen en decoratie-items. Ik help mensen de drempel over, laat hun zien dat je soms gewoon lef moet hebben als je je interieur gaat vormgeven. Bovendien werk ik alleen met de beste materialen, zoals de stoffen van Dedar, Rubelli, Karin Sajo, de Le Cuona en Designs of the times. Ik selecteer stoffen per project. Zo zit er bij ons op het eetkamerbankje de stof van Vano Home. Dit is een ideale in-outdoorstof die gemakkelijk schoon te maken is. Mijn inspiratie haal ik uit de stoffenhuizen in Parijs en het betoverende Portugal. Ik heb bewondering voor Kelly Wearstler. Zij heeft de durf om verrassende materialen samen te brengen.”

Op de goede weg

Een tekening moet echter nog wel werkelijkheid worden. Ook bij de realisatie daarvan laat Jorine haar talent zien. “Dat is een van mijn sterke kanten: het vermogen om snel te schakelen en organisatorisch alle ballen in de lucht te houden. Mijn klanten ontzorg ik daarmee volledig.” Officieel is ze nog geen jaar bezig onder de naam Studio 22, maar dat ze op de goede weg is, blijkt uit alles. Momenteel werkt ze aan haar negende project. Samen met haar freelance collega Eva Brabers bedenkt ze de mooiste ontwerpen. Jorine is nu bijvoorbeeld bezig met een echt familiehuis in Weert. “Daar creëer ik een warm interieur met leuke prints en warme tinten, maar ik houd ook rekening met de leefstijl van een jong gezin.” Voor jezelf beginnen is spannend en zeker geen beslissing die je lichtzinnig neemt. “Ik heb wel even getwijfeld, ja. Toevallig kwam ik in die periode regelmatig het getal 22 tegen. Toen ik opzocht wat daar de symboliek van was, bleek het getal 22 te staan voor het verwezenlijken van je dromen, voor het bereiken van doelen. Het is óók het teken dat je op de goede weg bent. Dat maakte dat ik de knoop doorhakte. De naam voor mijn interieurstudio was daarmee ook meteen duidelijk.”

Editor: Celine Jacobs

Datum: 04-03-2024

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Evelien de Raaff

Fotografie: Jurrit van der Waal