Inspirerende top 10 raamdecoratie en raambekleding 

Ga je het huis inrichten dan denk je vast na over de perfecte meubels, een prachtige vloer of kleuren op de muur. Maar denk je ook aan hoogwaardige raamdecoratie? De juiste raambekleding kan veel doen voor het interieur. Niet alleen maken ze het interieur spraakmakend, maar ze zijn ook nog enorm functioneel. Ze beschermen de privacy, laten je het daglicht reguleren en helpen met het vinden van de juiste akoestiek. Kortom, gordijnen zijn erg bevorderlijk voor het leef comfort. Deze top 10 raamdecoratie laat je zien waarom.  

1.Functioneel


In deze eerste woning koos men voor subtiele raamdecoratie die erg goed past bij het nette, rustige interieur. Dat komt doordat de donkere kleur van de raambekleding erg goed aansluit bij de kleuren van de meubels. Daarnaast is de raamdecoratie in beide ruimtes doorschijnend, dit geeft een subtiel effect. De functie van deze raamdecoratie gaat dan ook veel meer over het beschermen van de privacy en de esthetiek, dan dat het gaat over het tegen houden van daglicht.  

Raamdecoratie: Le Rideau Wooninterieur 

Raambekleding, raamdecoratie, the art of living

2.Schuifgordijnen


Grote ramen en glazen puien zijn helemaal van deze tijd en worden veel toegepast in allerlei projecten. Heb je ook grote ramen, maar wil je ’s avonds niet alle aandacht op jouw woning vestigen dan zijn lange schuifgordijnen vaak het beste idee. Daarnaast doet dit soort raambekleding ook veel voor de akoestiek in de ruimte en zorgen ze ook voor een sfeervol interieur. Dit interieur is daar het perfecte voorbeeld van, de gordijnen smelten samen met de rest van het inrichting. 

Raamdecoratie: Indivipro 

3.Maatwerk


Ook in dit interieur was het noodzaak rekening te houden met de grote raampartijen. Daarom koos men opnieuw voor lange gordijnen die tot op de grond reiken. In de hal, waarbij het raam tot boven de eerste verdieping reikt moesten de gordijnen volledig op maat gemaakt worden. Er is prachtig werk geleverd want de raambekleding past volledig bij het interieur en houdt, wanneer nodig, inkijk van buitenaf tegen.  

Raamdecoratie: Indiprivo 

Raambekleding, raamdecoratie, the art of living

4.Samenhangend geheel


Dit hedendaagse interieur straalt klasse uit. Men koos voor een eenvoudig kleurpatroon waarvan de kleuren in verschillende tinten woning breed terugkomen. Er zijn verschillende tinten grijs en wit te zien die elkaar weten te versterken. De kleur van de raamdecoratie heeft een tint die precies tussen de eerdergenoemde kleuren in zit. Hierdoor zijn de gordijnen medeverantwoordelijk voor het samenhangende geheel.  

Raambekleding: ArteVelum 

Raambekleding, raamdecoratie, the art of living

5.Esthetiek


In deze ruimte heeft de raamdecoratie voornamelijk een esthetische functie. De gordijnen zijn namelijk licht doorlatend waardoor je zicht in de woning blijft houden als het donker is. De kleur van de gordijnen past perfect bij de kleur van de stoelen. Daarnaast zorgen ze in combinatie met de vloer en de accessoires voor een rustgevend geheel met een hoge afwerkingsgraad.  

Raamdecoratie: Robiflex 

Raambekleding, raamdecoratie, the art of living

6.Kroon op interieur


Het volledig grijze interieur kan genieten van bijzonder veel daglicht. Om dit licht niet te beperken en de woning ruimtelijk te houden koos men voor doorschijnende raambekleding in dezelfde grijze kleur. Hierdoor krijgt de ruimte iets magisch. Er valt dan ook wel te stellen dat de gordijnen één van dé blikvangers van deze ruimte zijn. De raambekleding is in dit geval de kroon op het interieur.  

Raamdecoratie: Den Ouden Wonen 

Raambekleding, raamdecoratie, the art of living

7.Hand in hand


In deze schitterende woning werd gekozen voor raamdecoratie waarmee de zon goed te reguleren is; shutters. De shutters zijn eenvoudig omhoog en omlaag te schuiven, waardoor de mate waarin het daglicht naar binnen komt bepaalt wordt. Maar ook als de behoefte naar privacy toeneemt bieden deze shutters een uitkomst. Functionaliteit en design gaan hand in hand!  

Merk raamdecoratie: JASNO 

Raambekleding, raamdecoratie, the art of living

8.Extra dimensie


Jaloezieën zijn er in allerlei vormen, maten en materialen. Deze stoffen variant werd volledig op maat gemaakt en past door de kleurtint perfect bij het interieur. Ze geven een extra dimensie aan de inrichting waardoor het geheel meteen een stuk spannender wordt. De schuifgordijnen zijn eenvoudig over jaloezieën heen te trekken en creëren ’s avonds een rustige living, zonder al te veel inkijk.  

Levering raamdecoratie: Peter Van Der Hoeven interieur 

9.Zonregulatie


Wie kiest voor fantastisch grote ramen zoals deze villa heeft, wil natuurlijk wel wat de zeggen hebben over de mate van zoninval. Deze shutters van Blend Window Fashion bieden hiervoor de perfecte uitkomst. Ze voorkomen dat de zon in je oog schijnt en kunnen het huis wat koeler houden op dagen dat de zon erg sterk is. Daarnaast hebben de shutters ook nog een prachtig design, waardoor ze volledig opgaan in het exterieur.  

Merk raambekleding: Blend Window Fashion 

Raambekleding, raamdecoratie, the art of living

10.Louvres


Deze waanzinnige woning kreeg niet zomaar raamdecoratie maar echte façade louvres. Deze geven, net zoals shutters dat doen, meer controle over inkomend zonlicht. Ook voorkomen zij dat de woning snel opwarmt. Bovendien bieden de louvres volop mogelijkheden tot verfraaiing van de woning. Hierdoor behoud je het uitzicht, maar beperk je problemen die daarbij komen kijken.  

Façade louvres: Sunshield  

Editor: Media team

Datum: 21-04-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art Of Living