Inspirerende villa | Wolfs Architecten
Inspirerende villa | Wolfs Architecten
Inspirerende villa | Wolfs Architecten
Inspirerende villa | Wolfs Architecten
Inspirerende villa | Wolfs Architecten
Inspirerende villa | Wolfs Architecten
previous arrow
next arrow

Inspirerende villa met verrassend lijnenspel | Wolfs Architecten

De totale afwerking van de energieneutrale villa is puur vakwerk

In een prachtig Brabants natuurdorp realiseerde Martinus Wolfs van Wolfs Architecten een inspirerende villa. Een premium villa met een intrigerend en verrassend lijnenspel. Het zijn als het ware twee woningen die achter elkaar zijn gebouwd. Het gemeentelijke bestemmingsplan schreef namelijk een beperkte bouwhoogte voor. Nu is er toch nog het gewenste volume van 1400 m3 gerealiseerd.

Het ingenieuze assenstelsel van architect Marinus Wolfs tilt de villa naar een hogere dimensie. Ook aan de buitenkant zorgt het voor extra cachet, bijvoorbeeld bij de overgang van kiezel naar natuursteen van Revy Stone.

Puur vakwerk
De totale afwerking van de energie neutrale villa is puur vakwerk. “Ik heb veel woningen gebouwd, maar deze villa is de absolute top. Helemaal perfect, van indeling tot materialen en maak finesses. Ook het buitengebeuren is helemaal af! Hier zou ik graag zelf willen wonen”, aldus Marinus Wolfs.

Begrijpelijk. Vanaf de fantastische, massief eiken voordeur dringt een wauw-gevoel zich op. En dat indrukwekkende gevoel blijft zich herhalen. Exquise kwaliteit, technisch vernuft en óók karakter en individualiteit staan centraal. Een woning die de identiteit van de bewoners weerspiegelt.

Eén van de terrassen met natuursteen van Revy Stone en tuinmeubelen van Borek.

 Woonkamer met houten vloer van Houtindustrie Schijndel en gietvloer van Ode aan de vloer, open haard van De Salamander, inspirerende villa, Wolfs Architecten

De houten vloer van Houtindustrie Schijndel en de gietvloer van Ode aan de Vloer geven identiteit aan de woonkamer.

Houten trap van Origineel Chapel Parket, inspirerende villa, Wolfs Architecten


“Een woning die de identiteit van de bewoners weerspiegelt”


Eettafel met verlichting van Lichtstudio Kwadraat, houten vloer, haard, domotica van JNV, inspirerende villa, Wolfs Architecten

Het beeld en geluid is overal in huis te regelen dankzij JNV Domotica, gevestigd in de op maat gemaakte kast van Promaat Interieurbouw.

Eettafel met lampen van Lichtstudio Kwadraat, houten voordeur, entree, woonkamer, inspirerende villa, Wolfs Architecten

Eigen droomhuis
De bewoners hebben hun eigen kleur en invulling aan de woning gegeven, onder begeleiding van Marinus. Hierdoor hebben ze bewuste keuzes kunnen maken; van de juiste aannemer tot de beste vakbedrijven. Maar ook de juiste keuzes op het gebied van domotica en aardwarmte. Op deze manier hebben ze echt hun eigen droomhuis kunnen realiseren.

Dit weerspiegelt zich in alle facetten, zoals de fantastische vloeren en dito trap van Houtindustrie Schijndel. Strakke stalen deuren en kozijnen van MHB zorgen voor fraaie zichtlijnen. De gietvloer is daadwerkelijk een Ode aan de Vloer. Een even smaakvolle als ingenieuze haard voorkomt dat de afvoerlucht van de haard of keuken weer de woning wordt ingetrokken. Ook het speciale stucwerk van Decostuc René Claessen is top, net zoals de veranda van Neowood materiaal.

Wit kookeiland met kraan van Quooker, inspirerende villa, Wolfs Architecten

De Quooker kraan


“Tussen de living en de keuken zitten geen muren, toch zijn ze gescheiden van elkaar”


Keuken met grote glazen ramen voor uitzicht op de tuin.

Stijlvolle designkraan
Tussen de living en de keuken zitten geen muren, toch zijn ze gescheiden van elkaar. Waar de woonkamer met houten vloer (Originel Chapel Parket) stopt, begint de keuken met strakke gietvloer van Ode aan de Vloer. Een eyecatcher in deze keuken is de Quooker; een stijlvolle designkraan die direct warm water levert. Hij siert het mooie, witte kookeiland.

Badkamer met vrijstaand bad, inspirerende villa, Wolfs Architecten

Ouderslaapkamer met doorkijk naar garderobe- en badkamer, inspirerende villa, Wolfs Architecten

Ouderslaapkamer met doorkijk naar garderobe- en badkamer.

Kelder, leefruimte, thuisbioscoop, wijnkelder, JVN Domotica, inspirerende villa, Wolfs Architecten

Wijnkelder, inspirerende villa, Wolfs Architecten

De dunne stalen kozijnen zorgen voor licht in en zicht op de wijnkelder, met kast van Promaat Interieurbouw

Fantastische leefruimte
De royale kelder van de villa, de favoriete ruimte van de kinderen, is zeker geen donker hol onder de grond. Het is een fantastische leefruimte met onder meer een geweldige thuisbioscoop en een prachtige wijnkelder. Daarnaast is er een aparte ruimte met imposante apparatuur van onder andere JNV Domotica.

In de tuin is het genieten. PUUR tuinarchitecten en hoveniers maakte het ontwerp en legde de tuin aan. Even ontspannen en wegdromen tussen al het groen kan in de luxe tuinmeubelen van Max & Luuk (Borek).

Tuin ontworpen door PuurGroen, inspirerende villa, Wolfs Architecten

De door PuurGroen ontworpen en aangelegde tuin is prachtig en vormt één geheel met de woning.

Terras met natuursteen van Revy Stone en tuinmeubelen van Borek, inspirerende villa, Wolfs Architecten

Puntjes op de i
Ingenieus is de manier waarop Wolfs Architecten heeft ingespeeld op de regenval in ons land. Onder een los gelegde tegel op het terras voor de kelder schuilt een waterpomp die het overtollige water wegpompt. Ook in de kelder bevindt zich een extra waterpomp. In en rondom deze villa staan dan ook overal de puntjes op de i. Aan werkelijk ieder detail is gedacht.

Tekst: Webredactie
Fotografie: Dré Wouters

Meer projecten van Wolfs Architecten zien?

  ___

Deze bedrijven werkten mee aan de realisatie van dit project:

 • Domotica, beeld en geluid, JNV domotica
  ’s-Hertogenbosch | www.jnv.one
 • Verlichting, Lichtstudio Kwadraat
  Dongen | www.ls2.nl
 • Stukadoor, Decostuc
  Tilburg | www.decostuc.nl
 • Ontwerp en aanleg van tuin, PUUR tuinarchitecten en hoveniers
  Liempde | www.puurgroen.nl