Interessante villa met grote raampartijen

Finstral

In Keulen staat deze prachtige woning. Er werd gekozen voor duidelijke, strakke geometrische vormen en een gevoel voor rust en eenvoud. Er werd besloten dat het een woning zou worden met weinig details en niet te veel poes pas, het geheel moest clean en strak blijven. Juist dit maakt de woning uniek en interessant. Dat deze woning weinig details heeft betekent niet dat dit van invloed is op de afwerkingsgraad, deze is juist fenomenaal. Dat is te zien aan de grote raampartijen. De ramen werden net afgewerkt en prachtig omlijst door Finstral. De raampartijen zorgen op deze manier voor meer dimensie in het exterieur van de villa.

Grote ramen

Verschillende grote raampartijen volgen de lijnen in het ontwerp van de geometrische villa. Ze worden boven elkaar geplaatst en laten een bepaalt soort speelsheid zien. Af en toe wordt één van de ramen doorgetrokken over twee verdiepingen, waardoor binnenruimtes nog lichter worden dan dat ze al waren. Deze grote kozijngevels zijn verscheidende FIN-Project kozijnen van Finstral. Daarnaast hebben ze erg smalle kozijnaanzichten om het geheel opnieuw clean te houden. Door de uitstraling van de grote raampartijen te combineren met een gekalkte buitengevel kreeg de villa een modern en warm karakter.

Grote raampartijen-Finstral, the art of living

Niet te evenaren

De grote raampartijen optimaliseren de woonkwaliteit van de bewoners. Uit onderzoek blijkt dat veel daglicht goed voor mensen is, je humeur wordt er onder andere beter van. Daarnaast betrekken ramen de binnen- en buitenruimtes met elkaar. Dit betekent ook dat toeschouwers van buitenaf zicht krijgen op de sculpturale trap. Om de charme van deze eengezinswoning compleet te maken viel de keuze op de klassiek eenvoudige deur Planar van Finstral. Deze deur kan net zoals de rest van de woning genieten van een strak ontwerp en werd in dezelfde antraciet kleur als de kozijnen opgeleverd. De deur en ramen worden zo op identieke manier omlijst en dat zorgt voor een resultaat dat niet te evenaren is.

Editor: Media team

Datum: 24-05-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Finstral