Interieur herenhuis | Van Oort

Interieur herenhuis | Van Oort Interieurs

Koninklijke hofleverancier Van Oort zorgt voor fraaie accenten bij buren Thorbecke

In de historische binnenstad van Leiden staat een herenhuis met fraaie trapgevel. Het Rijksmonument uit 1585 vereent op bijzondere wijze verleden, heden en toekomst. De woning grenst aan het pand waar Johan Rudolf Thorbecke in 1848 zijn herziening van de Grondwet schreef. De woning is een soort schatkist vol verborgen lades en laatjes die zintuigen, creativiteit en leergierigheid prikkelt.

Toen de huidige bewoners het pand zagen, waren ze meteen verkocht. Wel was er toen nog heel wat achterstallig onderhoud, maar daar keken ze doorheen. Ze zagen de bijzonderheden en mogelijkheden. Designspecialist Van Oort was de perfecte sparringpartner om hun droomwoning volledig naar wens in te richten.

Het vakkundige team van Koninklijke Hofleverancier Van Oort heeft de bewoners met raad en daad bijgestaan. “We zijn écht heel tevreden. Toen wij bij Van Oort aan het grasduinen waren, kwam interieurspecialist Marc Gerritsen ons vragen of hij ons kon helpen. Dat was achteraf gezien een retorische vraag. Marc voelde perfect aan wat onze wensen waren en heeft daar met zijn kennis, kunde en ervaring op een fantastische manier invulling aan gegeven.”

In de huiskamer een zitbank van Cor (de Conseta), stoelen van F.S.M. (de Gabo) gecombineerd met een TV-wandmeubel van het merk Interlübke.

Deze keuken werd op maat vervaardigd door PresieZ Daarbij werden de houten vloeren met visgraatmotief verzorgd door De Lis Parket.


“Marc voelde perfect aan wat onze wensen waren”


De bewoners lezen graag een boek. Van Oort Interieurs adviseerde voor hun boekenverzameling deze boekenkast van Interlübke. De glazen tafel is van Ray van Cattelan met stoelen van Shark van Artifort. Het bijpassende vloerkleed werd geleverd door Carpet Sign.

Interieur, boekenkast, bibliotheek, grote ramen, salontafel, herenhuis, Van Oort Interieurs

Omgedraaide wereld

Met een brede glimlach: “Onze vrienden verklaarden ons voor gek. We hadden onze nieuwe woning al ingericht, voordat we aan de verbouwing begonnen. Menigeen leek dat de omgedraaide wereld. Maar het is precies zo geworden, als we vooraf hadden bedacht. Als we het nog eens zouden moeten inrichten zouden we het exact hetzelfde doen.”

Het is een groot compliment aan Marc. Hij aanvaardt het verbale bloemetje in bescheidenheid. Empathie en klantwensen optimaal vertalen is voor de interieurspecialist een vanzelfsprekendheid waaraan je verder weinig woorden aan hoeft te besteden. “De klant moet tevreden zijn. Klanten zijn immers onze beste ambassadeurs. Ik ga mensen dus ook niet mijn smaak opdringen. Hun wensen zijn leading bij de dingen, die ik aanreik. Alleen als ze ergens in doorschieten zeg ik stop.”

Badkamer, sanitair, Harry van der Velden, natuursteen, wastafel, bad, herenhuis, Van Oort Interieurs


“Empathie en klantwensen optimaal vertalen is voor de interieurspecialist een vanzelfsprekendheid”


Tuin, stadstuin, Oxalis, nterieur herenhuis, Van Oort

De bewoonsters hadden al prima in hun hoofd wat ze wilden. Nieuwe vloer, nieuwe moderne keuken, nieuwe badkamer met natuursteen, extra toilet, nieuw lichtplan. De kern van deze woning in stand houden en her en der mooie moderne accenten plaatsen. Marc: “Met topmerken als Interlübke, COR, Karpet Sign, Leolux, Artifort, FSN of Foscarini kom je dan een heel eind. Temeer omdat we bijvoorbeeld ook meubels en maatwerk kunnen leveren. Daarbij hebben we ook een eigen stoffenafdeling waardoor we ook aan onderscheidende kleurkeuzes invulling kunnen geven. Dat is ook hier in Leiden prima gelukt.”

 

Tekst: Webredactie
Fotografie: Jaro van Meerten

 

Meer projecten van Van Oort Interieurs bekijken?

 

___

Deze bedrijven werkten mee aan de realisatie van dit project:

  • Houten vloeren, Parketmeester Lisse – De Lis Parket
    Lisse | www.parketmeester.nl
  • Tuin (ontwerp, aanleg en onderhoud), Oxalis – opvallend groen
    Boxtel | www.oxalis.nl