the home director, the art of living, interieur inspiratie

Koop nu het hardcover boek!

Interieur Inspiratie | The Home Director 

In dit project maken we kennis met het prachtige huis dat Karin Bakker samen met haar gezin bewoont. Met genoeg interieur inspiratie nam Karin het volledige interieurtraject op zich en in samenwerking met onder meer een interieurbouwer en meubelmerk creëerde zij zo het huis van haar dromen. In het schitterende geheel staat een samenspel van optimale zichtlijnen centraal. Hierdoor zijn alle ruimtes op mooie wijze met elkaar verbonden.

Eettafel: RMR Interieurbouw.

the home director, the art of living, interieur inspiratie

Woonkeuken

De heerlijke woonsfeer is voelbaar vanaf de houten voordeur, die toegang biedt tot een hal met stalen taatsdeuren. Hierachter is een stijlvol aangeklede eetkamer gelegen, die panorama biedt over de volle breedte van de achtertuin. De eetkamer is in één ruimte samengebracht met een sfeervolle woonkeuken, maar door een verschil in de hoogte en vloerafwerking wist Karin toch een subtiele afscheiding te creëren in het geheel. De keuken vormt vanwege het oogstrelende design en de hoogwaardige materialisatie een kunstwerk op zich.

the home director, the art of living, interieur inspiratie

Banken, salontafels en gordijnen: Interiors DMF.

the home director, the art of living, interieur inspiratie

Maatwerkkasten: RMR Interieurbouw

Elegante symmetrie

In de living is er veel interieur inspiratie en baart een halfronde stalen erker veel opzien. Het prachtig vormgegeven element voegt niet alleen veel sfeer toe, maar zorgt er tevens voor dat veel daglicht de ruimte bereikt. In de stijlvolle aankleding vormen twee U-banken een elegante symmetrie. De banken zijn rijk gedecoreerd met luxe kussens die met hun opvallende print een spannend contrast creëren met de lichte kleur van de banken. Bijzonder is ook de zwarte inbouwkast met open nissen, die zorgvuldig gedecoreerd is met mooie elementen.

the home director, the art of living, interieur inspiratie

the home director, the art of living, interieur inspiratie

Luxe boutiquehotel

Bij binnentreden van de eerste verdieping waan je je in een luxe boutiquehotel. Dit gevoel wordt versterkt door de keuze voor rijke stoffen en de realisatie van hoge inbouwkasten met prachtige messing grepen – een materiaal dat ook terugkomt in de nachtkastjes en de cirkelvormige lamp. Het hoge hoofdbord geeft de slaapkamer extra body en karakter. In de en-suitebadkamer accentueerde Karin de lengte van de ruimte door de keuze voor een vier meter lang badmeubel van corian en een riante profielloze glazen douchewand. Door de toevoeging van smaakvolle accessoires is het idee van een luxe boutiquehotel verder tot leven gewekt.

Homecinema

In de riante kelder creëerde Karin een luxe homecinema, die volledig in het teken staat van ontspanning. De ruimte is aangekleed met lederen zetels die geduldig wachten op de bezoekers voor de volgende film. “In de homecinema wilde ik een wow-effect creëren,” vertelt Karin. Wel vond ze het belangrijk dat de bioscoop bij de rest van het huis past. Daarom heeft ze voor een rustig kleurenpalet in combinatie met strakke lijnen en speelse verlichting gekozen.

the home director, the art of living, interieur inspiratiev

Wonderschone tuin

De grote raampartijen en zwarte omlijstingen geven het geheel extra cachet. Om de villawoning is een wonderschone tuin gelegen, die zich kenmerkt door groene wolken en een glooiend gazon, afgewisseld met grote dennenbomen die statig boven de villa uitsteken. Rondom het huis lopen golvende grindpaden die de tuin met de woning verbinden. Het bureau bedacht een kindvriendelijke, onderhoudsvriendelijke buitenruimte die in ieder jaargetijde een mooi beeld laat zien en waar je wordt uitgenodigd om te ontspannen – precies zoals Karin en haar gezin wensten.

the home director, the art of living, interieur inspiratie

Aannemer: Bouwbedrijf Wolswinkel. Toegangspoort: Folmer Hekwerken

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Dana Otten geschreven voor hardcoverboek nr.4 2021
Fotografie: Jurrit van der Waal

_____
Wil je meer projecten zien van The Home Director?