Interieur trends 2018: Hout in interieur & exterieur

We kunnen het niet ontkennen, de koudere dagen komen nu toch wel echt steeds dichterbij. Niks is fijner om met je vrienden en familie tijd door te brengen binnenshuis. Wat je dan wilt: een gezellig en sfeervol huis. Anno 2018 kan je dit op heel veel verschillende manieren realiseren, maar ik heb ook een leuke optie voor je: het gebruik van hout. Als we naar de interieur trends kijken van dit jaar, zien we dit natuurlijke materiaal ontzettend veel terug komen op heel veel verschillende manieren. Niet gek, want het voegt een flinke dosis sfeer en warmte toe aan je interieur of exterieur. Je kan het op verschillende manieren terug laten komen in jouw woning. Al nieuwsgierig geworden? Lees dan vooral verder en klik gemakkelijk verder op de foto’s voor nog meer wooninspiratie. 

Unieke, keuken, Culimaat, hout, art of living

Hout in de keuken

Een houten aanrechtblad is misschien niet altijd even praktisch, maar Culimaat heeft slim gebruik gemaakt van het natuurlijke materiaal. De eettafel en het keukenblok zijn volledige gemaakt uit hout. Het daadwerkelijke werkblad is gemaakt van het materiaal corian, wat mooi contrasteert met de warme tonen.

Exterieur

Niet alleen in je interieur is het interessant om voor hout te kiezen. Kijk naar dit voorbeeld van Lab32 Architecten. Een moderne villa, afgewerkt met dezelfde kleur hout op verschillende plekken. Een houten voordeur en garagedeuren van Different Doors, shutters van Jasno en het schrijnwerk wat er ook helemaal bij past. Je kunt er oprecht allerlei kanten mee op. Ideaal!

Duin Interior, exclusief interieur, interieur, inrichting, marmer, nilson bedden, bulthaup keuken, The Art of Living Online

Verschillende houtsoorten combineren

Ben je enthousiast over hout en wil je het graag vaker terug laten komen in je interieur? Zo doe je dat. Duin Interior laat zien hoe je op een stijlvolle manier twee verschillende soorten hout kunt combineren. Het donkere hout wat gebruikt is voor de kastenwand steekt prachtig af tegen de lichte vloer. Misschien ook een optie voor jou?

Ibiza style huis, lotz, interieur, ibiza stijl, ibiza villa, the art of living

Oog voor detail

Heb je nu zoiets: “Leuk dat hout, maar ik wil geen hele vloer of wand er mee bekleden”, kies dan voor houten accessoires. Lotz Interiordesign koos in deze slaapkamer voor een houten bankje die direct zorgt voor sfeer en warmte. Op deze manier verwerk je toch hout in jouw interieur, maar wel op een subtiele manier.

Interieur trends 2018, trends, lab32 architecten, hout, the art of living

Houten detail

Als je een houten meubel ook nog too much vindt, maar wel hout wil gebruiken, is dit wellicht de oplossing voor jou. Linda Lagrand deed het voor in dit interieur. Houten planken die je functioneel of decoratief kunt gebruiken. Voeg hout toe op de manier zoals jij het wilt, durf er mee te spelen! Zo heb je toch dat houten element in je interieur om warmte en sfeer te creëren, maar wel heel minimaal.

Warmte toevoegen in interieur

Wanneer je er voor kiest om een gietvloer te leggen, moet je opletten dat het geheel niet te kil wordt. Een gietvloer is heel strak en clean en heeft dan ook een tegenhanger nodig. In dit geval is de tegenhanger het gebruik van een mooie, donkere houtsoort die terug komt in het tv meubel. Remy Meijers heeft dezelfde kleur van het hout terug laten komen in de grote kunstobjecten en het lage bijzettafeltje. Op deze manier creëer je een modern interieur, met warme elementen.

 

____

Nog meer leuke blogs zien? Bekijk dan ook eens de andere blogs!

 

 


blog, monique jansen, the art of living

Monique Jansen | Online Redactie | The Art of Living Online


The Art of Living Online is het inspiratie platform op het gebied van exclusief wonen & lifestyle. Op het online platform deel ik trends op het gebied van wonen & interieur, neem ik je mee naar exclusieve events & laat ik je de nieuwste hotspots zien waar jij als lezer optimaal van kan genieten.
__
Meer blogs van Monique lezen? Bekijk meer!