interieurontwerp, guy de vos, the art of living

Woning met luxe interieurontwerp | Guy de Vos

Voor het tweede project van Guy de Vos blijven we in het zuiden. Hier vroegen bewoners een interieurontwerp voor de inrichting van de begane grond van een vrijstaande woning van 130 m² in een nieuwbouwwijk.

Omgekeerde catwalk

Wanneer we naar het interieurontwerp van de benedenverdieping kijken, bestaat deze uit drie ruime wooneenheden die ten opzichte van elkaar verspringen: het zitgedeelte, de keuken en de eetkamer. De lichte hal doorsnijdt en verbindt de ruimtes in één rechte lijn naar de achterkant van het huis en eindigt in een groot raam. Het plafond van de hal is verlaagd, donker geschilderd en vormt als het ware een omgekeerde catwalk. Het is een mooie toegang tot de aangrenzende, lichte ruimtes.

interieurontwerp, guy de vos, the art of living

De rode draad door deze woning is het maatwerk meubel, van Emans Maatinterieurs, dat als veilige, vertrouwde wand fungeert.

Hart van de woning

Het hart van de woning is de keuken, die in verbinding staat met de overige ruimtes. Aan beide zijden van de keuken zijn glazen deuren geplaatst die, als ze dicht zijn, nog steeds voor openheid zorgen. In het interieurontwerp is er gekozen voor een visgraat eiken parket met brede lichte planken. De woning is gebouwd richting de tuin en heeft daar dan ook de meeste raampartijen.

Deze karakteristieke metalen deuren van ALUX Doors scheppen extra sfeer en ruimte.

Veilige muur

Guy: “De rode draad in dit ontwerp is dat ik tegenover de ramen een veilige, vertrouwde wand hebt gemaakt. Hier sta je met je rug naartoe als je naar buiten kijkt. Dat heb ik gedaan door het bouwen van donkere wandkasten. Een soort cascade: zwaar en stevig in de woonkamer, aflopend in robuustheid richting eetkamer. In de zitkamer doet het maatmeubel dienst als opbergkast, TV-­meubel en er is een brede open gashaard in geplaatst. In de keuken vormt het de achterwand en in de eetkamer is het een boekenkast voor decoraties en foto’s.”

Bijzondere details

Guy: “De keuken is geplaatst door een bekende van de bewoners. Ik heb interieurbouwers de donkere achterwand laten maken waar de keuken als het ware in is geschoven. Het is een achterwand met bijzondere details, schaduwplinten, LED verlichting en kaders om spullen in te zetten. De hoogglans witte keuken wordt extra geaccentueerd door het donkere, grofgeborstelde, gefineerd eikenhout van de achterwand. Met de keuze van het keukenblad worden de kleuren in de keuken weer evenwichtig bij elkaar getrokken.

interieurontwerp, guy de vos, the art of living

Tegenstellingen is waar het om draait bij de ontwerpen van Guy de Vos.

Overtuigen en smaak ontwikkeling

“De bewoners van deze woning wilden een modern, huislijk huis dat past bij de tijd van nu”, vertelt Guy. “Ze waren aanvankelijk niet erg bezig met inrichten en design. Voor hen waren veel van mijn ideeën voor het interieurontwerp volledig nieuw. Ik heb ze af en toe ook echt moeten overtuigen. Wat ik leuk vond, is dat deze klanten blanco in het project zijn gestapt. Gedurende het proces zijn ze gegroeid en hebben ze een eigen smaak ontwikkeld. Het resultaat? Ze zijn superblij!”

 

Tekst: Cai Vosbeek
Fotografie: Peter Baas

___

Meer projecten bekijken van Guy de Vos?


Web editor: Monique Jansen     |

Datum: 27 | sep | 2019


Tags: , , , , , , , , ,

Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media