Interieurs van de toekomst; wat gaan we zien?

De ontwikkelingen op huis- en interieur gaan momenteel erg hard. Niet alle ontwikkelingen vallen ons echter gelijk op. Sommige ontwikkelingen blijven namelijk meer op de achtergrond. Wel vinden mensen het leuk om er over te praten. Wanneer het gaat over hoe alledaagse dingen er in de toekomst uit zullen zien heeft iedereen snel een mening paraat. Vreemd eigenlijk, aangezien de toekomst voorspellen niet bepaald eenvoudig is. Een belangrijk onderdeel van deze ‘toekomstvoorspellingen’ is echter dat ze ontzettend leuke discussies opleveren. Vandaar ook dit blogartikel, waar wordt ingegaan op interieurs van de toekomst!

Woonspecialist, smart home, duurzaam, toekomst, ontwikkelingen, wooninspiratie

Smart homes

Wie had tien jaar geleden gedacht dat we de lampen thuis zouden bedienen met een tablet en de gordijnen van een afstand dicht zouden doen met onze stem? De ontwikkelingen in huis gaan als een trein en het is moeilijk bij te houden welke technologieën er beschikbaar zijn. Momenteel zijn er voornamelijk slimme oplossingen voor de elektronische apparaten in huis. Denk bijvoorbeeld aan thermostaten en energiemeters die te bedienen zijn met een smartphone, koelkasten met touchscreen die je waarschuwen als de deur open staat en stereo-installaties die je favoriete playlist afspeelt als je binnenkomt. Het is echter een kwestie van tijd tot hier meer apparaten bijkomen. Zo zijn verschillende keukenproducenten bijvoorbeeld al bezig met een aanrecht waarop je zowel kunt koken als je email checken.

Nu denk je wellicht, wat heb ik daar nu aan? Begrijpelijk, maar tegelijkertijd een gedachte die heel vaak in beginstadia van nieuwe ontwikkelingen optreedt. Voor je het weet ben je zelf een gebruiker van deze slimme oplossingen!

Duurzaam materiaal

Smart homes zijn een voorbeeld van een verandering in het interieur die iedereen gelijk opvalt. Er zijn echter ook ontwikkelingen die je niet op het eerste oog ziet. Die gebeuren namelijk wat meer op de achtergrond. Zo worden veel materialen, onder toeziend oog van de Europese Unie, flink verduurzaamd. Denk bijvoorbeeld aan de productie van PVC vloeren. Ondanks dat je bij een kunststof vloer niet meteen aan duurzaamheid denkt, zijn PVC- en laminaat vloeren dankzij nieuwe productietechnieken en reguleringen inmiddels erg duurzaam. Een goede PVC vloer gaat minstens tien jaar mee. Afhankelijk van de intensiviteit van het gebruik kunnen ze soms wel dertig jaar gebruikt worden!

Futuristisch design behoort tot het verleden

Misschien heb je ooit een film gezien waarin de hoofdrolspelers in extreem futuristische woonkamers een kop koffie drinken. Zie je jezelf al in zo’n huis wonen binnen afzienbare tijd? De kans is klein dat dit überhaupt gaat gebeuren. Mensen behouden vaak toch hun eigen smaak en zullen daarbij blijven. De verandering die we (hopelijk) gaan zien is dat duurzame materialen op een slimme manier ingezet kunnen worden, om zo een ‘smart’ klimaatneutraal huishouden te creëren.

____

Wil je nog meer inspiratie opdoen? Bekijk dan ook eens de andere blogs!

 


The Art of Living Online | Online redactie


The Art of Living Online is het inspiratie platform op het gebied van exclusief wonen & lifestyle. Op het online platform delen we trends op het gebied van wonen & interieur, nemen we je mee naar exclusieve events en laten we je de nieuwste hotspots zien waar jij als lezer optimaal van kan genieten.

____

Hier vind je meer blogs!