Rotan, trend 2019, Natuurlijke materialen, Warm interieur, Design meubels, Design, sfeervol interieur, Tuinmeubelen

Interieurtrends 2019: Rotan in een woning

Je ziet het steeds vaker, trends van jaren geleden die weer terugkomen. Ze worden in een nieuw jasje gestoken en weer uitgebracht alsof ze nooit zijn weggeweest. Rotan is er daar één van. De originele rotan meubelstukken zijn tegenwoordig soms nog te koop in vintage winkels, maar ook de kersverse varianten gaan als een speer over de toonbank. Deze meubelen zorgen voor een warme uitstraling in ieder interieur en zijn dan ook razend populair. Al nieuwsgierig geworden? Lees dan vooral verder en klik op de foto’s voor nog meer wooninspiratie. 

Sterk en flexibel

Rotan is van origine een harde soort liaan welke afkomstig is van de rotanpalm, wat groeit in tropische regenwouden. Het is een sterk en flexibel materiaal, waardoor er veel verschillende meubels van gemaakt kunnen worden, van buitengewone manden tot prachtige fauteuils. Omdat het een natuurlijk materiaal is, is het ook nog eens hartstikke duurzaam. Daarnaast hebben de sterke meubels een lange levensduur, waardoor ze bijzonder milieuvriendelijk zijn. Superveel voordelen dus!

Rotan, trend 2019, Natuurlijke materialen, Warm interieur, Design meubels, Design, sfeervol interieur, Tuinmeubelen

Deze tuinkamer, van Villa Delphia, is met een stoere touch ingericht. De toevoeging van natuurlijke materialen, waaronder de rotan stoelen, zorgen voor een warme sfeer. 

Warme uitstraling

Dankzij de natuurlijke materialen hebben rotan meubelstukken een warme uitstraling. Door meubels van rotan toe te voegen aan het interieur haal je dan ook de natuur in huis en ontstaat er een ultieme ontspannen sfeer. Dankzij het van buiten naar binnen halen van de natuur wordt er in de woning een perfecte combinatie van natuurlijke materialen met andere kleurtinten gerealiseerd.

Rotan, trend 2019, Natuurlijke materialen, Warm interieur, Design meubels, Design, sfeervol interieur, Tuinmeubelen

De tuin, ontworpen door Vosselman Buiten, is verfraaid met stalen elementen, die prachtig harmoniseren met de groene beplanting en de gekozen rotan items en de andere natuurlijke materialen. 

Veel varianten

Rotan meubelen zijn in veel verschillende varianten verkrijgbaar en daarmee kan het dan ook op meerdere manieren gerealiseerd worden binnen een interieur. Tegenwoordig wordt het materiaal veel verwerkt in stoelen, welke trouwens ook buiten geplaatst kunnen worden. Door dit te combineren wordt de trend van binnen naar buiten doorgezet en andersom, hierdoor ontstaat er een uniek geheel en een gezellige uitstraling. De stoelen zijn in superveel varianten te verkrijgen, van handige hangstoel tot de zogenoemde egg chair. Ook is rotan erg in trek in de vorm van accessoires, zoals manden en lampen. Omdat het materiaal zo buigzaam is, kunnen deze ook op heel veel verschillende manieren worden gerealiseerd. Een opbergmand is hier een goed voorbeeld van. Het is ideaal voor het opbergen van spullen, maar er kan natuurlijk ook een leuke plant in worden gezet, een echte must have voor ieder interieur.

Om de stoere uitstraling van de stalen deuren van StalenDeurenHuys wat te verzachten, zie je ook hier rotan terugkomen als oplossing. Wat een super combi!

Combineren met rotan

Omdat er zoveel opties zijn voor meubelstukken waarin rotan is verwerkt, zijn er ook eindeloos veel mogelijkheden om het te combineren. Om terug te komen op de natuurlijke materialen en de combinatie hiervan; groene planten en rotan is een perfecte match voor in elke woning. Ook maken kussens en dekens een stoel van rotan helemaal af. Zo wordt het intens comfortabel en krijgt het element direct een warmere uitstraling. Het kan niet anders dan dat je daar lekker in weg wilt kruipen. Als laatste kunnen we staal natuurlijk niet vergeten, wat tegenwoordig ook steeds meer en meer gebruikt wordt binnen een interieur. Net als de planten is dit ook een natuurlijk materiaal, wat perfect samengaat met rotan. Door alles te combineren ontstaat er al helemaal een prachtig geheel. De mogelijkheden zijn eindeloos!

____

Wil je nog meer inspiratie opdoen? Bekijk dan ook eens de andere blogs!

 


The Art of Living Online | Online redactie


The Art of Living Online is het inspiratie platform op het gebied van exclusief wonen & lifestyle. Op het online platform delen we trends op het gebied van wonen & interieur, nemen we je mee naar exclusieve events en laten we je de nieuwste hotspots zien waar jij als lezer optimaal van kan genieten.

____

Hier vind je meer blogs over actuele interieurtrends!