Interieurtrend: een groene keuken

ASWA Keukens

Groen is wellicht niet de eerste kleurkeuze wanneer je een nieuwe keuken gaat uitkiezen, maar toch kan een groene keuken weldegelijk een verrijking zijn van jouw interieur. Het is een uitgesproken kleur en daarom dien je hem op subtiele wijze toe te passen. Daarnaast zorgt een groene keuken direct voor een fijne sfeer en het is dan ook niet voor niets dat steeds vaker gekozen wordt voor een keuken in een donkergroene kleur of een olijftint. Ook ASWA Keukens heeft groen al diverse keren verwerkt in hun ontwerpen, we tonen je dan ook graag een aantal van deze prachtexemplaren.  

Natuurlijke uitstraling 

De eerste keuken die we je tonen is compleet gehuld in de kleur groen. Hierdoor heeft hij een natuurlijke en rustgevende uitstraling gekregen, wat zorgt voor een ontspannen sfeer tijdens het koken en dineren. Om deze natuurlijke sfeer nog wat meer te benadrukken werd gewerkt met natuurlijke materialen zoals hout en natuursteen. Dit resulteerde in een stijlvolle en tijdloze look, waardoor optimaal van de ruimte genoten kan worden. 

Groene keuken, keukens, ASWA Keukens

Veelzijdige kleur

In deze groene keuken is de kleur op subtiele wijze toegepast. Bovendien werd de kleur gecombineerd met grijs, waardoor een fijne basis is ontstaan. Het betekent dat het keukendesign zich eenvoudig laat combineren met verschillende soorten decoraties en accessoires, zodat de keuken binnen een handomdraai een nieuwe uitstraling krijgt. Het toont aan dat groen ook een erg veelzijdige kleur is.  

Groene keuken, keukens, ASWA Keukens

Exclusief design

De volgende keuken is door de toegepaste olijftinten een echte eyecatcher. Door de subtiele manier waarop de kleur onderdeel wordt van de inrichting, kreeg ook deze keuken een natuurlijke uitstraling. In combinatie met marmeren werkbladen en koperen details krijgt de ruimte tegelijkertijd een exclusief uiterlijk. ASWA Keukens heeft dan ook weer prachtig werk geleverd.  

Groene keuken, keukens, ASWA Keukens

Marmeren kookeiland

Het waanzinnige kookeiland eist direct alle aandacht op. Dit komt doordat hij volledig bestaat uit groen natuursteen met een bijzondere adering. Bovendien is de rest van de ruimte redelijk neutraal en minimalistisch ingericht, alleen in de kastenwand werd een strook van hetzelfde natuursteen verwerkt. Hierdoor straalt de groene keuken luxe en elegantie uit. Naast esthetisch hoogwaardig is de keuken ook functioneel met de innovatieve keukenapparatuur van Siematic. 

Editor: Media team

Datum: 18-05-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: ASWA Keukens