Internationaal geroemd voor vier etages maatwerk

Hollands Maatwerk

De ideeën, klanten én de fabriek kennen allemaal hun herkomst in Nederland, maar dat betekent niet dat Hollands Maatwerk niet internationaal opereert. Sterker nog: recentelijk hebben ze in Manhattan NYC vier etages onder handen genomen van een waanzinnig en indrukwekkend pand dat aan de buitenkant gitzwart is. Alle etages hebben hetzelfde unieke ontwerp gekregen, dat gezien de dure vierkante meters in New York heel ruimtebesparend is vormgegeven. Dit ontwerpen en monteren binnen strakke kaders is uiteraard wel een uitdaging, maar niets wat Hollands Maatwerk niet aankan. Het idee van deze etages is een extra bed boven de keuken en een vakkenkast die tevens fungeert als trap. Verder is de tuin die ontbreekt naar binnen gehaald, om toch te kunnen geniet van het gezonde groen. 

Maatwerk, Keukens, The Art Of Living

Verscheept naar Amerika 

Deze unieke opdracht is binnengekomen bij Hollands Maatwerk via de connecties die ontstaan zijn via het grote netwerk waarover ze beschikken. Het ontwerp is in Nederland getekend en al het maatwerk is in Nederland in de fabriek gemaakt. Vervolgens ging het in pakketten op transport en werd het verscheept naar Amerika. Zo makkelijk kan het zijn. Het idee was om zoveel mogelijk leefruimte te creëren in combinatie met opbergruimte. Beide aspecten moesten zo praktisch mogelijk ingedeeld worden, zodat de volledige capaciteit uit elke vierkante meter gehaald wordt. Het ontwerp is eenmaal volledig uitwerkt, maar dus viermaal gerealiseerd. 

Maatwerk, Keukens, The Art Of Living

Typisch Amerikaans 

Het centrum van het ontwerp is de keuken die bestaat uit een nagenoeg gesloten vierkant. Een eiland is als het ware geïntegreerd in het vaste element, waardoor je nog wel steeds een barruimte hebt met vrij zicht. Omdat opbergruimte een essentiële eis was, is hier gekozen voor extra bovenkasten. Om het geheel toch een lichte indruk te geven, zijn veel led strips weggewerkt achter de kastjes. Zo kan je ook gemakkelijk werklicht combineren met sfeerlicht. De apparatuur is typisch Amerikaans: een grote, lage oven met gigantische deur, een robuuste kookplaat met zes gaspitten en riante knoppen aan de voorkant en uiteraard een royale koel/vriescombinatie. Alle apparatuur is van het Amerikaanse merk Sub Zero Wolf, dat overigens ook in Nederland verkrijgbaar is. 

Maatwerk, Keukens, The Art Of Living

Toch een binnen-buitenverbinding 

De opbergruimte is zichtbaar als je vanuit de keuken de zichtlijn volgt naar achteren. Tussen de kasten is een opening getekend die je leidt naar de bad-en slaapkamer, wat tevens ook allemaal maatwerk is van Hollands Maatwerk. In de kastenwand is een vakkenkast geplaatst die jou als trap begeleidt naar boven. Daar is een tweede bed geplaatst ín het houtwerk. Een matras kan je dus plaatsen in die uitsparing. Erboven tref je een daklicht in dit penthouse. De planten die je erdoorheen ziet, zijn buiten geplaatst. Het glas is dus eromheen geplaatst. De groene planten binnen spelen handig in op dit idee, zodat je een prettige binnen-buitenverbinding krijgt. 

Persoonlijke wensen 

De projectontwikkelaar in kwestie ging graag met Hollands Maatwerk in zee, zodat je van tevoren zeker weet dat alles in dezelfde stijl blijft, inclusief wandbekleding. Alles is van hetzelfde materiaal, namelijk massief essen. Dat is al licht van zichzelf, maar de klant wilde het graag lichter hebben. Dit hout is dus voor transport in de fabriek van Hollands Maatwerk gebleekt, zodat het voldoet aan de wensen van de opdrachtgever. Doordat dit lichte materiaal overal terugkomt, krijg je ook optisch een grotere ruimte. Al met al een mooi project dat laat zien hoe maatwerk niet alleen esthetisch, maar ook praktisch een enorme meerwaarde heeft. 

Editor: Media team

Datum: 20-04-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Hollands Maatwerk