Metaglas

∙ Introductie Metaglas | Specialist in glas en metaal ∙


Metaglas is al meer dan 40 jaar toonaangevend

Innovatieve oplossingen
Metaglas is al meer dan 40 jaar toonaangevend op het gebied van slanke en innovatieve gevelelementen en interieur-oplossingen voor nieuwbouw- en renovatieprojecten. Maximale transparantie is het uitgangspunt bij alle producten van Metaglas. Daglicht is namelijk onmisbaar voor de gezondheid en productiviteit van mensen en essentieel voor het creëren van een prettig binnenklimaat. Onze ramen, deuren en glasconstructies worden daarom voorzien van zo slank mogelijke profielen en als het kan laten we deze profielen helemaal weg. Hierdoor bieden de producten van Metaglas ruimtelijkheid, optimale transparantie en veel lichtinval. In ieder project.

Aluminium Kozijnen bij een bijzonder project van PBV Architects

Custom Made & Engineering
Alle producten van Metaglas zijn volledig maatwerk. Samen met architecten, bouwbedrijven en opdrachtgevers realiseren wij bijzondere ontwerpen van glas en metaal. Maatwerk-oplossingen die stuk voor stuk uniek en transparant zijn. Geen beperkingen meer, want vrijwel alles is mogelijk. Wij gaan verder waar anderen stoppen. Dat is ons motto. Ieder product wordt gemaakt op basis van uw specifieke wensen en eisen. Onze kracht zit in het vinden van de juiste oplossing voor uw project. Doordat wij al onze producten zelf engineeren, produceren en monteren op de bouw, kunt u in een vroeg stadium al een beroep doen op de kennis van onze ervaren adviseurs en engineers. Zij denken graag met u mee voor de beste uitwerking van uw idee.

De achtergevel is daarentegen open met overal glas in een Methermo®XL schuifpui van Metaglas. Bekijk dit project

Vanaf deze glaswand van Metaglas is er een uniek uitzicht op de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Bekijk dit project

Onze historie
Metaglas werd in 1975 opgericht en is van oorsprong een familiebedrijf. Oprichter Piet Groenendaal werkte in die tijd bij een grote glasfabrikant, waar hij kansen in de markt zag voor het maken van complete glas-metaal constructies; hardglazen klepramen en glazen deuren compleet met beslag en scharnieren. Groenendaal besloot de uitdaging aan te gaan en voor zichzelf te beginnen. In die jaren diende ook een mondiale oliecrisis zich aan, waardoor energiebesparing voor het eerst een belangrijk onderwerp werd. Groenendaal sprong hierop in door het ontwikkelen van geïsoleerde hardglazen ramen, de eerste stappen richting het huidige succes van Metaglas.

 

Fotografie: Sjoerd de Jonge/Niek Totté/Studio de Brink

 

Bekijk Metaglas online op www.metaglas.nl

___

 

 

 

Heske Groenendaal & Waldo Duin | Eigenaren | Metaglas


Heske Groenendaal en Waldo Duin namen het bedrijf in 1999 over. Sindsdien is het bedrijf enorm gegroeid, momenteel werken er ca. 120 medewerkers. Als glas- en metaalspecialist zijn wij ons naast de verdere ontwikkeling van aluminium ramen en deuren gaan toeleggen op de engineering, productie en montage van o.a. hardglazen puien en deuren, balkonbeglazing, achterzetramen en custom made glasconstructies. Hiermee biedt Metaglas een zeer breed assortiment voor nieuwbouw en renovatie in woningbouw, utiliteitsbouw, scheepvaart en infra.
__
Bekijk hier onze website van Metaglas