Hoogspoor design light, lichtplan, verlichting, domotica

  • HOOGSPOOR
  • Lovense Kanaaldijk 45-1
  • 5013 BJ Tilburg
  • Contact:
  • Tel.: +31 (0)13 542 51 82
  • E-mail: info@HOOGSPOOR.nl

Inventief lichtplan | HOOGSPOOR Design Light 

Het begrip lichtplan en de urgentie ervan komt steeds frequenter voorbij op ons platform. Veel projecten worden overdag gefotografeerd, waardoor goed kunstlicht overbodig lijkt. Toch merk je meteen in de avonduren wat licht kan doen met je huis. In deze prachtige woning is goed nagedacht over de sfeer die de bewoners willen neerzetten. Ze hebben tijdens de bouw van deze woning HOOGSPOOR Design Light gevraagd om een lichtplan te maken. De eigenaar is een bekende van HOOGSPOOR, aangezien hij samen met HOOGSPOOR projecten doet in de sector licht en geluid. 

Met één knop

Het belangrijkste voor het lichtplan was dat de verlichting moest werken in combinatie met een domoticasysteem. Het grootste voordeel van zo’n systeem is dat alle verlichting middels één apparaat te bedienen is, bijvoorbeeld met een tablet of zelfs je eigen telefoon. Daarnaast moest de woning model kunnen staan voor het verzorgen van een rondleiding aan nieuwe klanten. De eerste ruimte die is aangepakt is de badkamer. Hier is gekozen voor een zeer uniek ontwerp waarbij de vormen van het ornament ervoor zorgen dat een vormenspel speelt op het plafond. Daarbij wordt de wand die volledig is bekleed met mozaïek op deze manier mooi geëtaleerd. Deze lamp laat zien dat een badkamer naast functioneel licht ook sfeerlicht nodig heeft om de juiste setting te kunnen waarmaken. 

 

Functionaliteit versus sfeer

Het tweede exemplaar dat waanzinnig getoond wordt in deze woning is de moderne kroonluchter in de hal. Het trappenspel is op zichzelf al indrukwekkend, met de dubbele routing en ook nog een vide-achtige doorloop. Ook dit exemplaar weet zo met het licht te spelen dat het spel op het plafond wordt doorgezet. De kroonluchter is chique met een moderne twist. Ook de keuken met eettafel zijn aangepakt in dit lichtplan. In de keuken is duidelijk nagedacht over functionaliteit versus sfeer. Zo is het eiland volledig van bovenaf in de schijnwerpers gezet voor goed licht tijdens het koken. De tafel heeft echter geen felle bundel nodig en is dan ook aangekleed met een charmantere lichtkracht. Zelfs boven het zwembad hangen prachtige exemplaren, wat laat zien dat de bewoners echt liefde voor hun huis koesteren. 

Hoogspoor design light, lichtplan, verlichting, domotica

 

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: Hoogspoor Design Light

____

____

Meer artikelen bekijken van Hoogspoor Design Light?