Isolatie, barasso, the art of living

Isolatie voor complete beleving | Barasso  

Wil je een buitenverblijf in de tuin? Dan zijn er veel keuzes te maken, zoals op het gebied van ontwerp en inrichting. Maar een onderwerp waar minder vaak over na wordt gedacht is isolatie, terwijl het wel of niet isoleren van een buitenverblijf een groot verschil kan maken in comfort. 

Barassolevert unieke en exclusieve buitenverblijven op maat. Indeadviesgesprekkenkomt isolatie altijd ter sprake. Zo is het dak van eenBarassoaltijd geïsoleerd om te voorkomen dat vocht het afgewerkte plafond beschadigt. Maar op het gebied van isoleren is er nog veel meer mogelijk en het heeft ook zijn voordelen. 

Is isolatie nodig?

Bij een buitenverblijf is dakisolatie altijd noodzakelijk. Het plafond is vaak mooi afgewerkt met stucwerk en verlichting. Om beschadiging te voorkomen mag daar uiteraard geen vocht bij kunnen komen. Wanneer er een goede haard aanwezig is of er niet tijdens alle seizoenen gebruik gemaakt wordt van het buitenverblijf, is isolatie niet per se nodig. 

Waarom wel isoleren? 

Er zijn verschillende redenen omeenbuitenverblijf wel te isoleren, maar meer comfort is waarschijnlijk wel de meest belangrijke. Een geïsoleerd buitenverblijf is warmer en daardoor altijd prettig om te zitten, ook als het een koele avond is of zelfs in het najaar als de temperatuur buitenook overdagminder aangenaam is. Naast meer comfort kan het ook handig zijn om te kiezen voor isolatie vanwege de functie van het buitenverblijf. Is het bijvoorbeeld een tweede huiskamer waar je graag een goed boek leest? Dan is het handig dat het binnen droog genoeg is, zodat de boeken ook in het buitenverblijf kunnen blijven liggen.  

Hoe isoleren?  

Bij het isoleren van een buitenverblijf denkjemisschien meteen aan wandisolatie. Dat is uiteraard een goede manier om meer comfort te creëren. Maar ook geïsoleerde ramen en kozijnen zijn mogelijk en dragen bij aan optimaal comfort in jouw buitenverblijf.En wat dacht je van een geïsoleerde vloer met vloerverwarming? Neem gerust contact op met Barasso voor alle mogelijkheden. 

Tekst: Barasso
Fotografie: Barasso

____

Meer projecten bekijken van Barasso?


domotica, prowork, comfortabel wonen, exclusief, high end, sfeer

Barasso


Optimaal genieten in comfortabele luxe

__

Meer informatie over Barasso?