Ensuite badkamer | Novalis, the art of living

Italiaans design | Novalis.O

Dit fantastische appartement ligt in het centrum van een historische stad in Nederland. Een stad die op een unieke manier heden, verleden en toekomst met elkaar verbindt door het wonen van nu te combineren met de charme van weleer. Het is een appartement waarin maatgeving, verhoudingen, Italiaans Design en materialisatie consequent zijn doorgevoerd waardoor er een harmonieus en rustig geheel ontstaat. Alles klopt. Prettige bijkomstigheid is dat elk appartement in het complex beschikt over een eigen parkeerplaats. Een absolute eyecatcher is de ensuite badkamer met de luxe van een hotel.

Maatwerk: Studio Hout.

Decoratie: Van Pot Los. Interieurontwerp, meubels, designverlichting: Novalis.O.

Keukenapparatuur: Miele. Kookveldafzuiging: Bora Kookveldafzuiging. Kokendwaterkraan: Quooker Nederland BV. Keuken: Culimaat BV. Verf: Little Green Nederland. Schilderwerken: SVB Schildersbedrijf.

Ensuite badkamer | Novalis, the art of living

Marmer (keuken): Galante Natuursteen.

Donut

Je kunt in het appartement helemaal rondlopen, vrijwel zonder deuren. De bewoonster is zelf architect en vindt het altijd fijn om ruimtes op deze manier tot hun recht te laten komen. De vorm van dit appartement zou je kunnen vergelijken met een donut. In het midden is een stijgpunt: met lift en trappenhuis. Het blok eromheen is donkerbruin gestukt, bijna zwart. Het is dezelfde kleur als de kasten en roomdivider in de keuken Dit donkere accent contrasteert prachtig met de kleuren van de rest van het appartement.

Ensuite badkamer | Novalis, the art of living

Behang: Elitis via Loggere Willpower. Audio & Video: Expert van de Griendt.

Esthetisch en smaakvol

Veel meubels en interieuritems zijn afkomstig van Novalis.O. Anton van Oirschot is eigenaar van deze exclusieve woonzaak met designmeubelen, sfeerverlichting, interieuraccessoires en advies en was ook betrokken bij de inrichting van het appartement. Zie hier een designlamp van Henge, cognackleurige fauteuiltjes van het Italiaanse merk Poltrona Frau, een driezitter van Minotti Alexander, een marmeren bijzettafeltje van Knoll en het sagegroene wollen vloerkleed, eveneens van Minotti.

Bad: B Dutch. Jaloezieën: Sunway Benelux BV. Stucadoor: Stucadoorbedrijf Van Kessel-Van Lamoen. Binnendeuren: Frank van den Boomen Deuren.

Ensuite badkamer | Novalis, the art of living

Badkamerkranen: Gessi. Gietvloeren: DRT Gietvloeren. Design hanglamp: Novalis.O. Badkamer realisatie: Van Boven Exclusieve Keukens en Badkamers.

Ruimtelijk en functioneel

De gietvloer in het appartement is een gemêleerde DRT-gietvloer van beige en grijs. Het is een neutrale kleur die overal bij past. De en suite badkamer is open, de doucheruimte daarentegen is een soort inloopruimte geworden. De wanden zijn betegeld met een mooie gebakken tegel. De douchewand is van glas met een mooi profiel waardoor hij niet helemaal doorzichtig is maar er kan wel licht doorheen. Een subtiele inham naast de douche heeft een planchet waar spullen op gezet kunnen worden.

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Cai Vosbeek, geschreven van magazine nr.2 2021
Fotografie: Jurrit van der Waal

___
Wil je meer zien van Novalis.O?