italiaans design, The Grand Interior, the art of living

Italiaans design | The Grand Interior

Het is wel mogelijk. Wonen in het centrum van Amsterdam in een huis uit 1905 waar alles grondig gerenoveerd is en je met een lift van de kelder naar de bovenste verdieping gaat. Waar je je auto in de inpandige garage achterlaat en je je daarna waant in de luxe van Italiaans design met een touch of Hollywood stijl. Laat je inspireren door een uniek pand waar ontwerper Fong Leng woonde en inspiratie kreeg voor haar unieke en extravagante collecties. Frank Versteeg van The Grand Interior verzorgde de interieurarchitectuur en gaf de woning een authentieke en luxe uitstraling.

italiaans design, The Grand Interior, the art of living

Koken onder de sterren

Als je de woning binnenkomt, kijk je direct naar de woonkeuken. Via een brede trap kom je in de woonkeuken terecht en zie je de lift die je naar de verdiepingen kan brengen. Licht, lucht en ruimte, daar draait het hier om. Boven het grote kookeiland is het dak geheel voorzien van glas. Zo is een lichtstraat gecreëerd die, samen met de geheel glazen pui aan de achterzijde van de keuken, voor een uiterst prettige ruimte zorgt.

italiaans design, The Grand Interior, the art of living

Houten vloer: Buildings vloeren.

Domotica: D&Z Domotica. Glasbalustrade: glasbestellen.nl.

 

Maximaal genieten

Via een brede, open trap loop je vanuit de woonkeuken naar de living. Alle ruimtes zijn met elkaar verbonden en dat zorgt voor een zeer ruimtelijk gevoel. De treden zijn afgezet met LED-verlichting, wat een zwevend gevoel geeft. En de houten vloer loopt via de trap door naar elke verdieping. In de ruime living staat een luxe bank met een exclusieve zachtgrijze stof. De bijzettafeltjes hebben ronde vormen en een uniek Italiaans design.

italiaans design, The Grand Interior, the art of living

Houten vloer: Buildings vloeren.

Glaswanden badkamer: glasbestellen.nl. Composiet en keramiek: Jan Reek natuursteen. Kranen badkamer: Hotbath.

 

Magische sferen

Via de spiraalvormige trap komen we op de tweede en tevens bovenste verdieping. De ruime master bedroom is aan de voorzijde van het pand gesitueerd en heeft een grote inbouwkast. De tweede slaapkamer ligt aan de achterzijde. De badkamer is zeer luxe afgewerkt en heeft een muur van koperkleurig 3D-mozaïek. In combinatie met de antraciet Armani look marmer tegels en het donkere badkamermeubel zorgt dit voor de sferen van Italiaans design.

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Linde ten Broek geschreven voor magazine nr.3 2020
Fotografie: Jurrit van der Waal

_____
Wil je meer projecten zien van The Grand Interior?