Jaap Sterk, Zwemvijver
Jaap Sterk, Zwemvijver
Jaap Sterk | Zwemvijver
Jaap Sterk | Zwemvijver
Tuin van het Jaar 2017, Ede
Tuin van het Jaar 2017, Ede
previous arrow
next arrow
  • Jaap Sterk
  • De Bouwkamp 10
  • 6576 JX Ooij

Jaap Sterk

Een verkoelende duik in een zwemvijver

De tuin is een steeds belangrijker element van een huis. De aanleg van een tuin moet aansluiten bij de uitstraling van de woning en andersom. Jaap Sterk weet hier makkelijk op in te spelen. Hij is geen stylist, maar een architect. Hij ziet het geheel. Zijn handtekening: een harmonisch geheel van rust en eenvoud. Minimalisme is zijn fort, maar de strakke lijn is nergens dominant. Immers: minimalisme floreert dankzij subtiele contrasten.

Hierbij tonen we 2 tuinprojecten van Jaap Sterk. Al meer dan 35 jaar ontwerpen, realiseren en onderhouden Jaap Sterk en zijn team stijlvolle tuinen zonder tierelantijnen. Interesse? Bel of mail gerust en tover jouw tuin om tot een klein paradijsje.

Tuin met zwemvijver

Een tuin aanleggen is een vak apart. De verhoudingen zijn ontzettend cruciaal. Als je kijkt naar deze grote tuin, zie je dat er gebruik is gemaakt van tegels met een groot formaat. Dit zorgt ervoor dat alles in verhouding blijft ten opzichte van elkaar. De randen van de gigantische, robuuste tegels zijn expres niet afgewerkt. Het zorgt voor een strak effect, maar door de onafgewerkte randen neemt deze look niet de overhand. De terrasplaten leiden je via een trap naar de echte eyecatcher van de tuin, namelijk: de zwemvijver.

Tijdloze bostuin

Deze tuin beschikt maar liefst over zes verschillende terrassen. Ondanks deze grote hoeveelheid bestrating voelt de tuin alsnog gezellig en zelfs parkachtig aan. En hoewel de terrassen enorm zijn, nemen de strakke vormen nergens de overhand. “De verhoudingen kloppen’’, legt Jaap Sterk uit. “De grootte van de ruimtes, de omvang van de beplanting, de breedte van de paden, alles klopt in deze tuin. Als je wil kun je met de auto over de tuinpaden van voor naar achter rijden, toch heb je nergens het gevoel van een brede weg.’’