Japans Zwarthout voor een unieke garagedeur  

Different Doors

Bij dit schitterende project van Different Doors komen traditie en innovatie op prachtige wijze samen in een splinternieuwe houten garagedeur. Voor deze deur is gebruik gemaakt van Japans Zwarthout, dat ook wel bekend staat als Shou Sugi Ban. Deze eeuwenoude Japanse hout verbrandingstechniek verduurzaamt het hout en zorgt voor de excentrieke uitstraling van dit natuurlijke materiaal. 

Shou Sugi Ban-techniek 

Het Japanse Zwarthout heeft zijn bijzondere, diepzwarte uitstraling te danken aan de toepassing van de bijzondere Shou Sugi Ban-techniek. De oppervlakte van het hout wordt hierbij verbrand, waardoor het natuurlijke materiaal voorzien wordt van een verkoolde laag. Door dit proces is elke plank uniek en zorgt dit proces voor een opvallend en karakteristiek uiterlijk. Deze methode biedt niet alleen esthetische voordelen, maar ook praktische. De verkoolde laag verlengt de levensduur van het hout met vele jaren. Het maakt het beter bestand tegen vocht en andere weersinvloeden. Dit houdt in dat een houten garagedeur een ware blikvanger is, maar ook duurzaam en eenvoudig in onderhoud.  

Naadloze samensmelting 

Wat dit project onderscheidt, is de naadloze integratie van de garagedeur in de gevel. Dit is een van de specialiteiten van Different Doors. De garagedeur gaat perfect op in de architectuur van de woning. Bij het passeren van de garage lijkt het alsof er geen deur aanwezig is, maar een houten gevel. In de realiteit gaat er echter een garagedeur verscholen. Elke houten plank is uniek in zijn soort en dankzij de diverse breedtes krijgt de gevel een speelse look. Tegelijkertijd versterkt de donkere kleur van het hout de strakke, moderne uitstraling. 

Eindeloze mogelijkheden  

Op zoek naar een houten garagedeur die perfect aansluit bij de stijl van je woning? Met de houten garagedeuren van Different Doors is alles mogelijk! De deuren worden geheel op maat gemaakt en voldoen altijd aan de eisen en wensen van de klant. Of je nu gaat voor een traditionele uitstraling of juist een moderne afwerking: Different Doors zorgt ervoor dat de garagedeur een samenhangend geheel vormt met je woning! 

Editor: Media Team

Datum: 10-07-2024

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Different Doors