Japanse watertuin, Van Mierlo Tuinen, tuin, water, Japan

  • Van Mierlo Tuinen
  • Spoorlaan 3
  • 5751 JM Deurne

Japanse watertuin | Van Mierlo Tuinen 

Nadat de achtertuin van deze woning was omgetoverd tot een Japanse watertuin, was nu ook de voortuin aan de beurt! Deze werd aangelegd door Totaaltuin Leende. Het design van de tuin heeft een magische look and feel; je hebt echt even het gevoel alsof je je in Japan begeeft… 

Moderne look met een Japanse feel

Zowel in de achter- als in de voortuin is er gewerkt met grote zwerfstenen en fraaie bomen. Je kunt bijvoorbeeld goed zien dat de Japanse Noot, ook wel de Ginkgo Bilboba genoemd, de aandacht trekt. Deze bomen zijn geleverd door vdBerk Bomen. Ook gaat er speciale aandacht uit naar de portalen van Cortenstaal bij de voordeur en in de Japanse watertuin. Dit geeft een moderne look aan de tuin. ’s Avonds wordt dit ook nog een prachtig verlicht dankzij een exclusief lichtplan van LichtAan. 

Eigenzinnige blikvanger

De garage van de woning, gerealiseerd door VDA Architecten, was voorheen wit van kleur en daarom erg nadrukkelijk aanwezig. Daarom is de keuze gemaakt om de garage te bekleden met Shou Sugi, dit is zwart gekleurd hout. Dit zorgt ervoor dat het oogt wat dieper op het perceel te staan. De garage valt minder op door zijn nieuwe kleur, maar de stijlvolle bekleding ervan zorgt er wel voor dat het een moderne, eigenzinnige blikvanger wordt in deze Japanse watertuin. 

Japanse watertuin, Van Mierlo Tuinen, tuin, water, Japan

Shou Sugi

De speciale Shou Sugi Ban brandtechniek is geïnspireerd door eeuwenoude Japanse tradities. Naaldhout wordt aan één zijde gebrand waardoor het een unieke koollaag krijgt. De oerkracht van het vuur blijft hierbij zichtbaar in de kleur en textuur van het hout. Dit maakt het gebruik van het hout een unieke keuze met een bijzonder verhaal. 

Japanse watertuin, Van Mierlo Tuinen, tuin, water, Japan

Tekst: Charlotte Adriaansen 
Fotografie: Van Mierlo Tuinen

___

Van Mierlo Tuinen

___

Meer projecten van Van Mierlo Tuinen bekijken?


Web editor: Media team     |

Datum: 14 | jul | 2020


Tags: , , , ,

Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media