Jaren ’30 woning in een nieuw jasje

B-Covered & Van Heugten Baddesign

Toen deze riante jaren ’30 woning in een pittoresk Noord-Brabants dorp overging van ouders op zoon, was het de uitdaging om het huis aan te laten sluiten bij de leefsituatie en het karakter van de nieuwe bewoners. Een opdracht die het bevlogen interieurbureau B-covered graag op zich nam. Wat volgde was een grootschalig verbouwtraject waarbij de familiehistorie in een nieuw jasje is gegoten. 


Leefruimtes

Jaren ‘30 woning, badkamers, Van Heugten Baddesign, B-Covered

Alle leveranciers van de leefruimtes

Haard

Element4

Keuken

ASWA Keukens

Hotel chique 

Zoals het een echte Brabantse woning betaamt, is deze jaren’30 woning uitgerust met twee entrees. Bij binnenkomst aan de voorzijde verraden onder andere de klassieke trap, zwart-witte vloertegels en zwarte deuren hoe een eigentijdse sfeer en het jaren-’30-karakter hier prachtig samengaan. Tijdens het verbouwtraject werd de oorspronkelijke indeling flink op de schop genomen. Dit resulteerde onder meer in een dynamische leefruimte met een heerlijke woonkeuken die door middel van een glazen haardwand in verbinding staat met de living. Aan de achtergevel versterken grote, glazen puien het contact met de riante tuin. De kastenwand met twee stalen deuren is een van de favoriete elementen van de bewoners. Door de combinatie van persoonlijke items en stijlvolle handtekening van B-covered, is een bijzonder geslaagd geheel ontstaan met een hotel chique beleving. 


Slaapvertrekken

Jaren ‘30 woning, badkamers, Van Heugten Baddesign, B-Covered

Alle leveranciers voor de slaapvertrekken

Tegelwerken

Ryan Graat Tegelwerken

Twee luxe badkamers 

In een zijvleugel is een masterbedroom gesitueerd die zich uitstrekt tot in de tuin door middel van een ronde erker. Bij het ontwaken hebben de bewoners via de grote raampartijen direct zicht op de bloemen en planten. Ensuit bevinden zich bovendien een sauna, badkamer en kledingkamer. Om het luxegevoel compleet te maken, is de woning niet voorzien van één, maar twee badkamers. Beide badkamers zijn op maat gemaakt door Van Heugten Baddesign. In de kinderbadkamer wordt de aandacht getrokken door een zwarte badkuip. Samen met de nachtblauwe hexagontegels en koperen kranen en waskommen, is zo een stoere mancave voor ontspanning gecreëerd. De badkamer bij de masterbedroom doet denken aan een boetiekhotel, dankzij onder meer de hoogglanstegels in visgraatmotief, het witte meubel en de voegloze keramische betonlooktegels. De inloopdouche met regendouche, waterval en lichttherapie is een baken van rust. 


Tuin

Woongenot in jaren ’30 woning 

In de tuin zorgen het zwembad, de jacuzzi en het poolhouse voor de ultieme vakantiesfeer. De overkapping vormt een verlengde van de leefkeuken. De zitkuil is een perfecte plek om in de zomer gezellig te borrelen. Woongenot gegarandeerd dus! 

Editor: Media team

Datum: 16-08-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Dana Otten

Fotografie: Jaro van Meerten