Jaren `70-woning wordt modern-warme blikvanger

Vermeer Architecten

Op een wonderschone plek, tegenover een groot bos, vonden de bewoners van deze schitterende villa enkele jaren terug hun droomlocatie. De oorspronkelijke woning, gebouwd in de jaren `70, werd onder de bezielende leiding van architectenbureau Vermeer Architecten aan een heuse metamorfose onderworpen. Zowel binnen als buiten heeft een volledig nieuwe uitstraling gekregen, passend bij de wensen van de bewoners en de prachtige bosrijke omgeving. 


Benedenverdieping

Jaren 70 woning, Vermeer architecten, licht interieur, the art of living

Alle leveranciers van de benedenverdieping

Architect

Vermeer Architecten

Reproducties op doek

Muurmeesters

Raamdecoratie & verf

Biggelaar Verf

Ruimtelijke beleving

Er zijn bijna geen deuren in het interieur toegepast. Met scheidende elementen worden fijne ruimtes gecreëerd met mooie doorzichten. Het grote raam boven de entree en het lichte open trappenhuis dragen bij aan een ruimtelijke beleving. Een andere belangrijke ingreep was het creëren van een verbindingsgang tussen de keuken en de dienende ruimtes. Hierdoor is een betere routing ontstaan met een lange zichtlijn. Zo kijk je vanuit de keuken via de gang naar buiten. Voor de keuken is een sfeervolle eetkamer gerealiseerd. De haard creëert een mooie afscheiding van de naastgelegen entertainment-roomHeerlijk tot rust komen en genieten van het uitzicht kunnen de bewoners in de lichte living aan de voorzijde van de woning. Naast fijne leefruimtes zijn er ook dienende ruimtes: een waskamer en bijkeuken. Daarnaast kunnen de bewoners prettig vanuit huis werken in het eigen smaakvol aangeklede thuiskantoor. 

“We hebben bijna geen deuren in het interieur toegepast, maar met scheidende elementen fijne ruimtes gecreëerd met mooie doorzichten”


Bovenverdieping

Jaren 70 woning, Vermeer architecten, licht interieur, the art of living

Alle leveranciers van de bovenverdieping

Douchegoot

Easy Drain

Hotelgevoel 

Op de bovenverdieping bevinden diverse slaapsuites, alle met veel smaak aangekleed. De kinderen hebben een eigen badkamer met een vrolijk vissenbehang. De echte uitblinker is de fantastische mainsuite met en-suitebadkamer met inloopkast. De bewoners hebben gekozen voor donkere tinten, zoals behang met een reliëf en een donkerhouten kastenwand, die een luxe hotelgevoel oproepen. De badkamer is voorzien van een lang meubel met dubbele wastafel, een royale inloopdouche met twee regen-douches en een groot ovaal losstaand ligbad. De kleine mozaïek-tegels en zwarte accenten maken de luxe beleving helemaal af. De bewoners waren blij verrast toen de complete metamorfose erop zat.  


Exterieur

Jaren 70 woning, Vermeer architecten, licht interieur, the art of living

Alle leveranciers van het exterieur

Tuin ontwerp en aanleg

Merkelbach Hoveniers

Zwembad

Inbouwzwembad

Zonwering

Sunshield BV

Villa in de bossen 

De villa imponeert met haar modern-warme aanblik, strakke vormentaal en het gebruik van veel natuurlijke materialen, die een schril contrast vormen met de oorspronkelijke situatie. Vanuit de woning kijk je via een doorgaande weg zo de bossen in. De voorgevel bestond, voordat het huis werd gerenoveerd, uit verschillende geveldieptes en hoogtes en was voorzien van een bescheiden entree en vrij kleine raampartijen. Daarbij vertoonde het huis weinig connectie met de prachtige omgeving. Samen met de bewoners hebben we gekeken hoe we het gebouw naar de huidige tijd konden trekken, waardoor het de ideale plek vormt om als gezin in te leven en optimaal van de omgeving te genieten. Om de relatie met de omgeving te versterken, is gekozen voor het gebruik van natuurlijke materialen. De woning wordt omgeven door een privacy biedende tuin met een bosrijke uitstraling, waardoor de villa omhuld is met sfeervol groen. Zowel de overkapping alsook het zwembad zijn aan de zijkant van de woning gesitueerd, waardoor slim is omgesprongen met de beschikbare buitenruimte. Om het gevoel van beschutting te versterken, is het grote raam in het puntdak voorzien van aluminium lamellen. Hierdoor genieten de bewoners van het unieke uitzicht over de bossen, zonder dat zij het gevoel van privacy verliezen. 

Editor: Media team

Datum: 16-02-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Linde Ten Broek geschreven voor magazine nr. 6 2021

Fotografie: Jaro van Meerten

Fotografie: Hans Gorter