Je huid laten verbeteren in een stijlvolle omgeving

Sanne Kurvers Interiors

Sanne Kurvers vertelt: “De eigenaresse van de kliniek vroeg om een interieur voor het vier verdiepingen tellende pand waar een natuurlijke uitstraling overheerst gecombineerd met een urban gevoel. Een kliniek waar zowel vrouwen als mannen zich prettig voelen. Het positief prikkelen van de zintuigen was een belangrijk uitgangspunt voor het interieurmaatwerk, de bijbehorende verlichting en akoestiek, maar ook het gebruik van fijne aroma’s.” Sanne voelde goed aan wat haaropdrachtgeefster wilde en ging enthousiast aan de slag met een voorstel voor het casco pand. Het mondde uit in een groot project en een stijlvol interieur voor de ontvangstruimte, de toiletten en de acht behandelkamers met bijbehorende wachtruimtes. 


Entree

Entree, Inrichting, Sanne Kurvers Interiors, The Art of Living

Ruwe, natuurlijke materialen, ronde vormen, aardse tinten
De natuurlijke uitstraling met stoere urban accenten begint al in de entree met een hoge olijfboom, die met gemak past in het pand met z’n hoge plafonds en ramen. Door de vele ramen kunnen voorbijgangers al een glimp opvangen van wat voor moois zich binnen bevindt: precies de uitnodigende sfeer die de kliniek moest uitstralen. De olijfboom staat in een op maat gemaakte pot van travertin; hetzelfde materiaal als waar de bijbehorende hoge boekstandaard van is gemaakt. De entree dankt z’n natuurlijke uitstraling niet alleen aan de boom, maar ook de natuurlijke, ruwe materialen, de ronde vormen en aardse kleuren die in de hele kliniek worden herhaald. De kasten in de kliniek zijn donkerbruin en gaan ton sur ton over in de lichtere betonstuc wanden, het plafond en de vloer. De balie is van marmer en heeft een design met rondingen. Rondingen vind je ook in de togen tussen de verschillende ruimtes, in het design van de kasten, het trappenhuis en de tafeltjes. “Het marmer van de tafeltjes in de wachtruimtes en van de balie is wel een bijzonder verhaal. Ik was met mijn opdrachtgeefster op een locatie waar een afbeelding was van dit type marmer. Onafhankelijk van elkaar bedachten we dat dit marmer perfect zou zijn voor de kliniek en zodoende kwam het er ook van.” 


Kamers

Entree, Inrichting, Sanne Kurvers Interiors, The Art of Living

Speels en sfeervol
De akoestiek van het pand, waar alleen de stoffering van de donkerbruine kussens van het zitmeubilair zo op het eerste gezicht voor geluidsdemping zorgt, is opvallend goed. Ook aan de verlichting is veel aandacht besteed, waarbij Sanne ook samenwerkte met een verlichtingsspecialist. “Het lichtplan is leidend geweest, waarbij alleen in de behandelkamers echt functioneel licht is toegepast, overigens wel gecombineerd met sfeerverlichting. Er zijn veel ledstrips op speelse wijze toegepast zoals in de kasten, langs de plafonds en de traptreden. We hebben ook opbouwspots en wandlampen gebruikt en boven de balie een hangend armatuur met sfeervolle lampenbollen”, besluit Sanne. 

Editor: Media team

Datum: 18-04-2024

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Sanne Bender

Fotografie: Jurrit van der Waal