Je oude trap als nieuw maken: het stappenplan 

Er zijn verschillende redenen denkbaar om je trap te laten renoveren. Misschien ben je in de loop der tijd uitgekeken geraakt op de stijl van je huidige trap of past die niet meer goed bij de nieuwe kleurstelling van je interieur. Het kan ook zijn dat er sprake is van slijtage aan de trap, waardoor het geheel een verwaarloosde indruk maakt of zelfs gevaarlijke situaties oplevert. Wat de reden ook is, een traprenovatie lost het probleem op zonder veel bouwtechnisch gedoe. Maar alles begint met een goed plan, lees dus eerst het onderstaande stappenplan. 
  

1 Oriënteren 

De eerste stap heb je eigenlijk al gezet door te concluderen dat het tijd is om in actie te komen. Nu is het zaak om je te oriënteren op de mogelijkheden die voor een traprenovatie bestaan. In deze fase bekijk je welke materiaalkeuzes je hebt en welke kleur je vernieuwde trap moet gaan krijgen. Omdat een trap renoveren geen dagelijkse bezigheid is, kun je dit beter uitbesteden aan professionals die niets anders gewend zijn. Dat scheelt een heleboel zorgen en garandeert een perfecte oplevering.
  

2 Inspireren 

Het kan nog best lastig zijn om de juiste keuze te maken. Je moet natuurlijk wel echt tevreden zijn over het eindresultaat, want je zult er de komende jaren van willen genieten. Een traprenovatie is immers een klus die je niet zo vaak laat uitvoeren. Heb je nog geen goed beeld van wat je precies wilt? Laat je dan inspireren door voorbeeld te bekijken van anderen. Vaak helpt dat in het bepalen van wat je wel en niet wilt.
 

3 Maatwerk 

Het renoveren van een trap is maatwerk. Elke trap is immers anders en dat vereist de nodige aandacht. De trap wordt zorgvuldig opgemeten en vervolgens worden zogenoemde opzettreden vervaardigd die precies over de bestaande treden vallen. Deze opzettreden zijn uit dun materiaal vervaardigd, zodat de treden nauwelijks hoger worden dan je gewend was. Bovendien wordt elke trede natuurlijk met hetzelfde materiaal bekleed, waardoor een eventueel verschil in hoogte niet meer merkbaar is.
  

4 Stijl 

Het mooie van een traprenovatie is dat je de stijl van je trap op vrij simpele wijze kunt aanpassen aan de rest van je interieur. Ga je voor een chique benadering of wil je een vintage trap? Het is allemaal geen probleem dankzij de vele mogelijkheden die er zijn. Je trap wordt weer als nieuw!

Wil je nog meer inspiratie opdoen? Bekijk dan ook eens de andere blogs!


The Art of Living Online | Online redactie


The Art of Living Online is het inspiratie platform op het gebied van exclusief wonen & lifestyle. Op het online platform delen we trends op het gebied van wonen & interieur, nemen we je mee naar exclusieve events en laten we je de nieuwste hotspots zien waar jij als lezer optimaal van kan genieten.