Kantoor, Thuiswerkplek, thuiswerken, bureau

Je thuiswerkplek inrichten hoeft niet duur te zijn 

Misschien wilde je het zelf al tijden heel graag. Misschien doe je het nu opeens noodgedwongen, door de veranderde omstandigheden. Feit is dat thuiswerken meer en meer de norm begint te worden, en we allemaal op zoek zijn naar spullen waarmee we onze thuiswerkplek goed, en als het even kan ook een beetje goedkoop kunnen inrichten. Hoe pak je dat aan? 

Doe het meteen goed

Ben je voor het eerst thuis gaan werken, of deed je dit al eerder? En ziet het ernaar uit dat je dit nog wel een tijdje zal blijven doen, of dat je je werk zelfs permanent voor een groot deel vanuit huis moet of mag blijven uitvoeren? Dan kun je het creëren van een werkplek maar beter meteen goed doen. Daar ga je tenslotte lang plezier van hebben. 

Hoe doe je dat, een goede werkplek in je huis maken? Het begint met het kiezen van een goede plek. Pak het goed aan, en ga niet structureel aan de eettafel zitten. Dat is op termijn simpelweg echt niet goed voor je rug, en ook niet heel handig als je ook nog aan die tafel moet eten.  

Zoek dus een plek waar je een bureau neer kan zetten, zodat je goed kan zitten, en niet steeds je werkspullen aan het einde van de dag weer op hoeft te ruimen zodat je kan gaan eten. Een bureau, zeker een goed exemplaar, kan duur zijn, maar er zijn slimme manieren om er niet te veel aan uit te geven. Allereerst zijn er veel werkgevers die een steentje bij willen dragen. Daarnaast loont het de moeite om eens te kijken naar gebruikte kantoormeubelen. Deze komen bij bedrijven vandaan die voor nieuwe meubels zijn gegaan, of simpelweg (een deel van) hun meubilair niet meer nodig hadden. Koop je het via een goede verkoper, dan zijn de meubels nog in prima staat en kun je er nog vele jaren plezier van hebben. En zeg nou zelf, zie jij het verschil tussen tweedehands bureaus en nieuwe exemplaren? 

Zoek een plekje

Een plekje in huis vinden om een werkplek van te maken, is soms even zoeken, maar meestal wel te doen. Zorg ervoor, bijvoorbeeld met kamerschermen, dat je je werkplek af kunt schermen als deze zich bijvoorbeeld in de woonkamer of slaapkamer bevindt. Zo blijf je niet continue aan je werk denken als je werkdag er al lang op zit. 

Naast een goed bureau zorg je natuurlijk ook voor een goede bureaustoel, ook deze kun je prima tweedehands aanschaffen, en een ergonomische opstelling voor je laptop en/of monitor. Zorg dat je echt tevreden bent over je opstelling, en stel er hoge eisen aan. Je gaat hier tenslotte aardig wat uren doorbrengen, dus moet het net als op kantoor gewoon een plek zijn waar je goed en zonder kramp op te lopen je werk kan doen. 

 

____

Wil je nog meer inspiratie opdoen? Bekijk dan ook eens de andere blogs!


The Art of Living Online | Online redactie


The Art of Living Online is het inspiratie platform op het gebied van exclusief wonen & lifestyle. Op het online platform delen we trends op het gebied van wonen & interieur, nemen we je mee naar exclusieve events en laten we je de nieuwste hotspots zien waar jij als lezer optimaal van kan genieten.