Je woonkamer een upgrade geven 

Je hebt een toffe woonkamer, maar toch mist er iets. Je vindt de kleur op de muur toch niet zo mooi, je wilt meer gezelligheid creëren en eigenlijk vind je die hagelwitte kast niet meer zo mooi als eerst.  

Low budget

Een witte muur omtoveren tot groene muur, kan iedereen. Maar hoe zorg je ervoor dat je low budget jouw woonkamer de perfecte sfeer kunt geven? Het is even een klusje maar het is ’t volledig waard: het plafond verven. De muren én je plafond een toffe kleur geven is gewaagd, maar ook als je kiest voor een warmere witte tint verander je de sfeer van de kamer. Natuurlijke kleuren zijn helemaal in nu, dus als je het aandurft is het heel gaaf om te gaan voor een beige kleurtje op het plafond, en oudroze of gebroken wit op de muren. Waarom zouden we alleen de muren alle aandacht geven? Voor woonkamer ideeen zoek je natuurlijk even online! Wedden dat je het mooi vindt! 

Raamdecoratie

Een echte game changer is het veranderen van de raamdecoratie. Er is zo belachelijk veel mogelijk. Gordijnen maken de ruimte zachter, shutters zorgen voor een stoere uitstraling en vouwgordijnen geven een goed balans tussen privacy en licht. Je kunt werken met verschillende lagen. Kies voor luchtige dunne gordijnen voor de privacy. Een verduisterend kant en klaar gordijn eroverheen maakt het geheel af. Je kunt ook kiezen voor rolgordijnen, deze zijn vooral ideaal als je het huis in de hete zomer koel wilt houden. Door raamdecoratie perfect op maat te laten maken ziet jouw woonkamer er tiptop in orde uit! 

Verschillende materialen

Velours gordijnen, een grove weefpatroon in de bank, een hoogpolig vloerkleed en stoere metalen poten onder de eettafel. Door gebruik te maken van verschillende materialen creëer je diepte. Mix en match de verschillende materialen waar je wilt zoals een houten eettafel op een hoogpolig vloerkleed met daarop een metalen schaal met kaarsen en kleine accessoires. 

Verlichting

Lampen zijn de echte sfeermakers bij jou in huis. Een mooie plafondlamp is fijn, maar verlicht wel gelijk de hele ruimte. Kies voor meerdere vloer en tafellampjes met een warm licht. Door licht van beneden naar boven te laten schijnen ontstaan er mooie vormen op de muren en plafond. Ook dit zorgt ook voor   

____

Wil je nog meer inspiratie opdoen? Bekijk dan ook eens de andere blogs!


The Art of Living Online | Online redactie


The Art of Living Online is het inspiratie platform op het gebied van exclusief wonen & lifestyle. Op het online platform delen we trends op het gebied van wonen & interieur, nemen we je mee naar exclusieve events en laten we je de nieuwste hotspots zien waar jij als lezer optimaal van kan genieten.