parasol, tuuci, the art of living

  • TUUCI
  • Nedervonder 17
  • 5061 JP Oisterwijk Nederland

Jouw ideale parasol in 4 stappen | TUUCI

Een grote parasol, een kleine parasol, een parasol met  middenmast  of  zijmast, wel of niet kiezen voor extra opties zoals verlichting en  verwarming, de  kleur van het doek, logobedrukking? Wij kunnen het ons goed voorstellen dat het lastig is om uit alle mogelijkheden een geschikte parasol te vinden die past bij jouw terras. Met behulp van TUUCI kies jij in 4 stappen de juiste parasol!

1. Hoe ziet je terras er nu uit?

De huidige situatie van je terras en het oppervlak dat je beschut wilt hebben, is de eerste stap in jouw parasolkeuzeproces. Wind speelt altijd een rol bij een parasol. Waar komt de wind op jouw terras vandaan? En hoe vaak open en sluit je daardoor je parasol? Voor de aankoop is het ook belangrijk om te kijken hoe de zon op je terras schijnt en hoe je parasol dus moet kunnen staan of draaien om voor de juiste schaduw te zorgen. 

2. Welke parasol past het best bij jouw terras?

De vorige stap heeft je een beeld gegeven van de grootte van je terras en welk oppervlak je beschut wilt hebben. Nu ga je het terras invullen en kies je de geschikte parasol(s). Er zijn tal van mogelijkheden. Zo heb je de keuze uit 3 soorten parasols:middenmastparasols tot circa 260cm, grotemiddenmastparasols tot wel 500cm en parasols met een mast aan de zijkant. Bij een parasol met mast aan de zijkant hangt het doek boven het zitgedeelte, maar kijkt niemand tegen de mast aan. Een slimme keus in ruimtebesparing.Eentiltfunctie, zowel mogelijk bijmiddenmastalszijmastparasols, kan heel handig zijn bij laaghangende zon. Je kunt de parasol dan zo kantelen dat je altijd de juiste schaduw hebt. Extra opties zoals verwarming en verlichting zorgen ervoor dat je nog langer buiten kunt genieten. 

3. Hoe wordt je parasol gemonteerd?

Er zijn verschillende manieren om je parasol te monteren: ondergronds (volledig in de grond), bovengronds of een combinatie van beiden.Check daarbij welke montage voor jouw parasol het best is. Hoe groter de parasol, hoe steviger de boven- of ondergrondse voet. Bij de bovengrondse voeten is het bovendien raadzaam om te kijken naar het aantal kilo’s van de voet. Ook de locatie van jouw parasol is van belang. Een parasol op een beschut terras heeft een andere voet nodig dan een parasol op een dakterras. 

4. Weet je hoe de parasol werkt?

Zorg dat je weet hoeje de parasol op de juiste manier opent en sluit en natuurlijk hoe de parasol het best kan worden schoongemaakt. Dit voorkomt schade aan de parasol en zorgt er daarnaast voor dat de opbouw van je terras weinig tijd in beslag neemt. 

 

Tekst: TUUCI
Fotografie: TUUCI

____

TUUCI

____

Meer projecten bekijken van TUUCI?